Τύπος κατέβηκε με τη Μαζεράτι του τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετά πάντως, κατέβηκε από το πολυτελές όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά που προκάλεσε στο διάσημο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Article featured image
Article featured image


Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης ζημιάς σε μνημείο βρίσκεται ένας Σαουδάραβας οδηγός, ο οποίος κατέβηκε με τη νοικιασμένη Μαζεράτι του τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά ή Σκαλινάτα της Ρώμης.

Ο 37χρονος Σαουδάραβας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, όταν η αστυνομία τον αναγνώρισε ως τον οδηγό του αυτοκινήτου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ρώμης, δείχνει τη Μαζεράτι να κινείται στη ζώνη πεζών πάνω από τα διάσημα σκαλοπάτια, τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης.

Στη συνέχεια ο οδηγός φαίνεται να κατηφορίζει με το αυτοκίνητο το πρώτο μέρος της διάσημης Σκαλινάτα, προτού κατέβει από το όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά που προκάλεσε.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας για την προστασία μνημείων της Ρώμης, το αυτοκίνητο προκάλεσε ρωγμές στα μάρμαρα του 16ου και 29ου σκαλοπατιού του δεξιού τμήματος σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια.

Κάποια μαρμάρινα τμήματα τοποθετήθηκαν προσωρινά «προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών». Όπως ανέφερε η υπηρεσία, «θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκαλοπατιών».



Ειδικοί στην αποκατάσταση μνημείων αξιολογούν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, δεδομένου τού ότι εντοπίστηκαν ακόμη «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» στο δεύτερο επίπεδο σκαλοπατιών, που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν.

Σκαλινάτα (2).jpg
Η ζημιά στα σκαλοπάτια



Τα Ισπανικά Σκαλιά, γνωστά και ως Σκαλινάτα, (ιταλικά: Scalinata di Trinità dei Monti) είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης και εδώ και αιώνες αποτελεί κλασικό τόπο συναντήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πολυάριθμους τουρίστες. Πρόκειται για μια μεγαλοπρεπή σκάλα που συνδέει την Πιάτσα ντι Σπάνια με ένα πλάτωμα μπροστά στην πρόσοψη της γαλλικής εκκλησίας Τρινιτά ντέι Μόντι. Η θέα της πόλης από το πλάτωμα αυτό είναι πανοραμική και πολύ όμορφη. Τους ανοιξιάτικους μήνες, η Σκαλινάτα στολίζεται με γλάστρες από ανθισμένες αζαλέες.

Spanish-steps.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ