19χρονη πάσχει από σπάνια πάθηση που την κάνει να φαίνεται σαν παιδί

Παρά το μέγεθος του σώματός της, η Aboli έχει μεγάλα όνειρα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από instagram / @aboli__jarit

H Aboli Jarit είναι ένα 19χρονο κορίτσι από την πόλη Nagpur της Ινδίας και ονειρεύεται πως μια μέρα θα γίνει σταρ, παρά το γεγονός πως όταν ήταν μικρή διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση η οποία την κάνει να φαίνεται σαν παιδάκι.

Η νεαρή κοπέλα έχει ύψος μόλις 1 μέτρο και πρόσφατα έγινε viral επειδή μοιράστηκε την ιστορία της. Εξήγησε πως διαγνώστηκε με νεφρική ραχίτιδα, μια πάθηση που συνδυάζει την παραμόρφωση των οστών και χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια. Επίσης, γεννήθηκε χωρίς κύστη και γι’ αυτό πρέπει να φοράει συνέχεια πάνα.



Η 19χρονη δέχεται συχνά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά σιγά-σιγά έχει εκπαιδεύσει τον εαυτό της να μην επηρεάζεται από αυτά.

«Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν αυτήν τη σπάνια ασθένεια, το καλό όμως είναι ότι εγώ επιβιώνω ακόμα. Οι περισσότεροι δεν τα βγάζουν πέρα», λέει η νεαρή κοπέλα και προσθέτει πως σύμφωνα με τους γιατρούς της, δεν υπάρχει κάποια θεραπεία.



Η Aboli έχει μια τρύπα στη μέση της που επιτρέπει στα ούρα να διαρρέουν συνεχώς. «Δεν γεννήθηκα με ουροδόχο κύστη και λόγω αυτού τα ούρα μου ρέουν από τη μέση μου όλη την ώρα», λέει.

Όμως η έφηβη δεν έχει παραιτηθεί από τη ζωή και κάνει πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι στην ηλικία της. Διατηρεί επίσης έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο και έχει ήδη ξεπεράσει τους 6.000 ακόλουθους.



Κάποτε ήταν χορεύτρια αλλά τώρα προτιμά να τραγουδά γιατί θέλει να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια και ηθοποιός, ενώ κέρδισε επίσης και μια θέση ανάμεσα στις φιναλίστ του «Mrs Wheelchair India».

«Είμαι η δική μου έμπνευση γιατί έμαθα να ζω από αυτό που μου συνέβη, από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα», συμπληρώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ