Μακελειό στο Τέξας: Τα σοκαριστικά μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο 18χρονος πριν εισβάλει στο σχολείο

Ο Σαλβαδόρ Ράμος φέρεται να δεχόταν bullying, ενώ οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτοι με φωτογραφίες των νέων του όπλων, τα οποία αγόρασε στα 18α γενέθλιά του.

Article featured image
Article featured image


Ο μακελάρης του Τέξας φέρεται να δεχόταν bullying. Έστελνε ανάρμοστα μηνύματα και κυκλοφορούσε με γάντια του μποξ. Έτσι τουλάχιστον περιγράφουν πρώην συμμαθητές και συνάδελφοί του τον Σαλβαδόρ Ράμος, που έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε του Τέξας σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλες, στο δεύτερο φονικότερο τέτοιο περιστατικό στην ιστορία των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την Washington Post, ο 18χρονος δεχόταν συχνά σκληρά πειράγματα από συμμαθητές του επειδή τραύλιζε, αλλά και για τα ρούχα του, ενώ του πέταγαν και ομοφοβικά σχόλια. Πρώην συμμαθητής του είπε στο CNN ότι ήταν κάπως «κοντά» με τον Ράμος και έπαιζαν μαζί βιντεοπαιχνίδια, και ότι στον μακελάρη του Τέξας άρεσε ιδιαίτερα το «Call of Duty».

Τα κίνητρα του Ράμος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. Γείτονας είπε στο τοπικό δίκτυο Newsy του Τέξας ότι είδε τον 18χρονο, που εργαζόταν σε εστιατόριο της αλυσίδας Wendy’s, να διαπληκτίζεται με τη γιαγιά του, υποστηρίζοντας ότι ήταν «οργισμένος επειδή δεν αποφοίτησε» από το λύκειο. Η γιαγιά ούρλιαξε «με πυροβόλησε, με πυροβόλησε» και ο Ράμος πήδηξε στο αυτοκίνητό του, απομακρύνθηκε και αφού τράκαρε λίγο πιο κάτω, βγήκε έξω και ξεκίνησε το μακελειό.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο 18χρονος πήγε στο δημοτικό σχολείο και άρχισε να σκοτώνει τα παιδιά ένα 24ωρο μετά την αποφοίτηση των συμμαθητών του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γιαγιά του υπέκυψε στα τραύματά της.

salvador.jpg



«Αντικοινωνικός, έστελνε ανάρμοστα μηνύματα σε γυναίκες, κουβαλούσε μαζί του γάντια του μποξ»


Στο μεταξύ, συνάδελφοι του Ράμος στο εστιατόριο της αλυσίδας Wendy’s είπαν στο Daily Beast ότι είχε επιθετικές τάσεις και έστελνε μηνύματα με ανάρμοστο περιεχόμενο σε γυναίκες υπαλλήλους. Οι ίδιοι τον χαρακτήρισαν «ήσυχο» και «αντικοινωνικό». «Μερικές φορές φερόταν πολύ ωμά στα κορίτσια κι έναν από τους μάγειρες ρωτώντας απειλητικά: “ξέρετε ποιος είμαι εγώ;”. Και έστελνε και ανάρμοστα μηνύματα στις κυρίες», είπε ένας από τους συναδέλφους του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλά βίντεο με τον μακελάρη να πλακώνεται στο ξύλο με άλλα άτομα φορώντας γάντια πυγμαχίας σε τοπικό πάρκο. «Τα κουβαλούσε μαζί του», είπε.


Έκανε συχνά κοπάνες από το λύκειο

Ένας πρώην συμμαθητής του είπε ότι ο Ράμος εμφανιζόταν ολοένα και πιο αραιά στο λύκειο του Ουβάλντε στο Τέξας, καθώς τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν για τα ρούχα που φορούσε και τις οικονομικές δυσχέρειες της οικογένειάς του. «Δεν πήγαινε στο σχολείο, σιγά σιγά σταμάτησε. Σπάνια ερχόταν», είπε. Όταν τέλειωσαν τα μαθήματα στο λύκειο οι δυο τους αποξενώθηκαν ακόμη περισσότερο, αλλά αραιά και πού αντάλλαζαν μηνύματα μέσω του Xbox. «Μου έλεγε “είμαι εδώ κι εδώ”», ανέφερε.

Τέσσερα 24ωρα πριν από το μακελειό ο Ράμος φέρεται να έστειλε στον φίλο του μια φωτογραφία του αυτόματου όπλου και ενός γεμιστήρα με φυσίγγια των 5,56 χιλιοστών. «Πρέπει να είχε κάπου επτά [γεμιστήρες]. Του λέω “αδελφέ, τι τα θες αυτά;” και μου απάντησε: “μην ανησυχείς”», είπε ο συμμαθητής του.

Ο δράστης του φονικού, που κατάγεται από τη Βόρεια Ντακότα και είχε μετακομίσει τελευταία στο Τέξας, αγόρασε δύο τυφέκια ανήμερα των 18ων γενεθλίων του, πριν από μερικές ημέρες. Βάσει νέου νόμου, που ψηφίστηκε στην πολιτεία του Τέξας τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα άτομα ηλικίας 18-21 ετών μπορούν να αγοράζουν όπλα εφόσον έχει εκδοθεί υπέρ τους δικαστική εντολή, με την αιτιολογία ότι κινδυνεύουν να γίνουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή κυκλωμάτων πορνείας και διακινητών.

Οι λογαριασμοί του Ramos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γεμάτοι με φωτογραφίες των νέων του όπλων που αγόρασε στα γενέθλιά του, είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Τέξας, Ρόλαντ Γκουτιέρεζ.

58241873-10851605-Ramos_shared_photos_on_social_media_of_guns_His_account_was_take-a-22_1653443815836.jpg

58251737-10851937-image-m-15_1653451883828.jpg




Τα μηνύματα που έστειλε σε κοπέλα πριν από το μακελειό

Λίγες ώρες προτού σκορπίσει τον θάνατο στο σχολείο, ο 18χρονος, όπως αναφέρει η Daily Mail φέρεται να είχε στείλει ένα μήνυμα σε μία κοπέλα στο Instagram, δηλώνοντάς της ότι «είναι έτοιμος» να κάνει κάτι, χωρίς ωστόσο να της αποκαλύπτει τα σχέδιά του.

«Έχω ένα μικρό μυστικό» φέρεται να έγραψε, μεταξύ άλλων.

Αρχικά ο Ράμος είχε στείλει μηνύματα στη γυναίκα στις 12 Μαΐου. Η συνομιλία που είχαν, σύμφωνα με τη Daily Mail:

18χρονος: «Θα αναδημοσιεύσεις τις φωτογραφίες με τα όπλα μου»

Απάντηση γυναίκας: «Τι;»

18χρονος: «?»

Απάντηση γυναίκας: «ΤΙ. Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με μένα;»

18χρονος: «Απλά ήθελα να σε ταγκάρω»

Απάντηση γυναίκας: «Είμαι τόσο μπερδεμένη».

minimata.jpg



Σύμφωνα με την Daily Mail, στις 5.43 π.μ. την Τρίτη, λίγη ώρα δηλαδή πριν από το μακελειό, ο Σαλβαδόρ έστειλε ένα άλλο μήνυμα στην κοπέλα στο Instagram. «Είμαι έτοιμος (να το κάνω)» έγραψε χωρίς να ολοκληρώνει τη φράση του. Εκείνη τον ρώτησε τι θα κάνει, με τον ίδιο να της λέει «Θα σου πω πριν τις 11. Καλημέρα», «Θα σου στείλω σε μία ώρα» αλλά «πρέπει να απαντήσεις».

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο της έγραψε «έχω ένα μικρό μυστικό, θέλω να σου πω», βάζοντας ένα emoji που κλείνει το στόμα του. Το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε, περίπου δύο ώρες πριν από τους πυροβολισμούς, ήταν «Ima air out» με την ίδια να τον ρωτάει «τι;».

minimata2.jpg



«Δεν τον ήξερα. Απλά με είχε κάνει tag σε μία ανάρτησή του με όπλα»

«Είναι ένας άγνωστος. Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτό και απλώς αποφάσισε να με κάνει tag σε μια ανάρτησή του με όπλα... Λυπάμαι πολύ για τα θύματα και τις οικογένειές τους, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω» έγραψε σε ανάρτησή της στα social media η νεαρή λίγη ώρα μετά το μακελειό στο σχολείο. «Ο μόνος λόγος που του απάντησα είναι επειδή φοβήθηκα. Μακάρι να είχα μείνει ξύπνια και να είχα τουλάχιστον προσπαθήσει να τον αποτρέψω από το έγκλημα. Δεν ήξερα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα από μία χρήστη του Instagram αν είχε σχέση με τον Ράμος, εκείνη επανέλαβε ότι ούτε καν τον γνώριζε και ότι μένει σε άλλη πόλη.

minmata3.jpg



Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 18χρονος εισβάλει στο σχολείο


Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει βίντεο που φαίνεται να έχει καταγράψει τη στιγμή που ο 18χρονος ένοπλος δράστης του μακελειού στο Τέξας εισβάλει στο Δημοτικό Σχολείο, σκοτώνοντας 19 μαθητές και δύο ενηλίκους, εκ των οποίων ο ένας εκπαιδευτικός. Πρόκειται για ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα social media, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του.

58236745-10852875-One_video_at_the_scene_appears_to_show_the_suspected_gunman_name-a-28_1653479216201.jpg



Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ήταν λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα όταν ο Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο. Με μαύρα ρούχα, κουκούλα στο κεφάλι και ένα μεγάλο τουφέκι φαίνεται να τρέχει γρήγορα να εισέλθει στο σχολείο.



Με πληροφορίες από Μηχανή του Χρόνου &
Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ