Η θέση της Λεμεσού στη λίστα με τις καλύτερες παραλιακές πόλεις για εξορμήσεις και διακοπές

Βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, τις Κάννες και το Λος Άντζελες.

Article featured image
Article featured image


Στη 10η θέση των καλύτερων παραλιακών πόλεων του κόσμου που συνδυάζουν εξορμήσεις στην πόλη και διακοπές, κατατάσσεται η Λεμεσός, σε έρευνα αυστραλιανής εταιρείας σύγκρισης ταξιδιωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

lemesos-10ada-coastal-city-breaks_city.png
Εικόνα: compare the market



Σύμφωνα με την «Compare the Market», η έρευνα αφορά 35 κύριες παραλιακές πόλεις του κόσμου και σε αυτήν λήφθηκαν υπόψη οι δραστηριότητες που κάποιος μπορεί να απολαύσει, ο αριθμός των εστιατορίων και των παραλιών, οι αναρτήσεις χρηστών του Instagram, η ασφάλεια και η μέση θερμοκρασία.

Στην πρώτη θέση κατατάσσεται το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βαθμολογία 8,13, ενώ ακολουθεί η Βαλένθια της Ισπανίας, με 6,25 και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, με την ίδια βαθμολογία.

Η Λεμεσός φιγουράρει στην 10η θέση, με συνολική βαθμολογία 5,77 καταγράφοντας, μεταξύ άλλων, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Tripadvisor, εννέα παραλίες, 177 δραστηριότητες, 380 εστιατόρια, μέση ετήσια θερμοκρασία 18,7 βαθμούς Κελσίου, δείκτη ασφάλειας 67,37% και 1,7 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram, το χρόνο.

best-coastal-city-11-21_city.png
Εικόνα: compare the market



Αξιοσημείωτο είναι πως δημοφιλείς πόλεις βρίσκονται σε χαμηλότερες από τη Λεμεσό θέση, όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, που βρίσκεται στην 17η θέση, οι Κάννες και η Βενετία, που μοιράζονται την 18η θέση, το Λος Άντζελες στην 21η θέση, η Νάπολη στην 25η και η Αθήνα στην 27η θέση.

best-coastal-city-22-35_city.png
Εικόνα: compare the market




Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ