Το φετινό Athens Pride διεκδικεί και γιορτάζει «ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»

Η διοργάνωση ανήρτησε ένα πρωτότυπο βιντεάκι που φέρει μια γερή δόση αλήθειας.

Article featured image
Article featured image


Το Athens Pride επιστρέφει και φέτος στους δρόμους της πόλης, το Σάββατο 18 Ιουνίου και έχει κεντρικό σύνθημα το «ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ».

Σύμφωνα με τη διοργάνωση, η φετινή πορεία υπερηφάνειας διεκδικεί εκπαίδευση, ισότητα στον γάμο και την οικογένεια, ασφάλεια και ζωή Άνευ Όρων για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που στερούνται την αποδοχή, την ορατότητα και την ισονομία που δικαιούνται.

Την ανακοίνωση της εκκίνησης των εκδηλώσεων συνοδεύει ένα πρωτότυπο βίντεο που δείχνει τον καθημερινό αγώνα ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου για αποδοχή από την οικογένεια, την κοινωνία και την εκκλησία. Στο βιντεάκι, που θυμίζει παιχνίδι από τις δεκαετίες των 90s και 00s, βλέπουμε τ@ πρωταγωνιστ@ να έρχεται αντιμέτωπ@ με την ετεροκανονικότητα που τ@ επιβάλει η κοινωνία και τελειώνει δείχνοντας πως όλα μπορούν να βελτιωθούν αν βρεθούν τα κατάλληλα άτομα στην πορεία σου.Δείτε την επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Athens Pride:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα.
Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα.
Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία… και στην ασφάλεια.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν μπαίνει στο προσκήνιο ο σεξουαλικός προσανατολισμός, τα χαρακτηριστικά, η έκφραση και η ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς.

Μπορούμε να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης, αλλά όχι γάμο.

Μπορούμε να τεκνοποιήσουμε, αλλά μόνο ως ατομικότητες.

Μπορούμε να κάνουμε αναδοχή παιδιών, αλλά όχι να τεκνοθετήσουμε.

Μπορούμε να είμαστε ελεύθερα, αλλά μόνο στο κρεβάτι μας.

Μπορούμε να νιώσουμε ασφάλεια αλλά μόνο αν κρυβόμαστε.

Οι ταυτότητές μας, η σωματικότητά μας και η έκφανσή τους όμως αφορούν σε όλη τη ζωή μας. Οφείλουμε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς «ναι μεν… αλλά», με ασφάλεια, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων.

Στο φετινό Athens Pride διεκδικούμε και γιορτάζουμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ

Για εκπαίδευση Άνευ Όρων

Για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων

Για ασφάλεια Άνευ Όρων

Για ζωή Άνευ Όρων

Έλα να διεκδικήσουμε για μια ακόμη χρονιά μαζί την αποδοχή, την ορατότητα και την ισονομία που δικαιούμαστε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στην Παρέλαση Υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:00. Σημείο εκκίνησης: Βουλή

Athens Pride 2022
ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ
Εκδηλώσεις: 10-18 Ιουνίου 2022 σε όλη την πόλη
Κεντρική ημέρα, Παρέλαση, Συναυλία: 18 Ιουνίου 2022 @ Πλατεία Συντάγματος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ