Μια αλεπού βρέθηκε κρεμασμένη από μπασκέτα στο Δασάκι Άχνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρεμόταν νεκρή για τρεις ημέρες, παρόλο που στον χώρο τελέστηκαν και γάμοι.

Article featured image
Article featured image


Μια αλεπού βρέθηκε νεκρή και κρεμασμένη σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στο Δασάκι Άχνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η αλεπού κρεμόταν νεκρή για τρεις ημέρες, χωρίς να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές, παρόλο που στον χώρο τελέστηκαν και γάμοι, ενώ το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είπε σε ανακοίνωσή του πως το ζώο βρισκόταν κρεμασμένο από το Σάββατο 28/5.

Η Αστυνομία των Βάσεων ειδοποιήθηκε για το φρικτό περιστατικό και βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Σημειώνεται πως η αλεπού είναι προστατευόμενο είδος.


Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει την απαράδεκτη, αποτρόπαια, και μακάβρια πράξη κάποιων συμπολιτών μας, οι οποίοι αφού πιθανώς σκότωσαν αλεπού στη συνέχεια την κρέμασαν σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας.

Πολίτης σε κατάσταση σοκ ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για το εν λόγω τραγικό γεγονός (φωτογραφία). Το Κόμμα άμεσα ανέλαβε περαιτέρω τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής η οποία πλέον ευρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αλεπού βρισκόταν κρεμασμένη από το Σάββατο 28/05/2022 έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Δασάκι Άχνας (περιοχή Βρετανικών Βάσεων)και στον ιδιόκτητο χώρο της εκκλησίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλεπού είχε ίσως δολοφονηθεί και στη συνέχεια την μετέφεραν και την τοποθέτησαν σε κοινή θέα επάνω σε μπασκέτα καλαθόσφαιρας.

Η Αστυνομία των Βάσεων σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή Ευημερίας των Ζώων κατόρθωσαν να κατεβάσουν την αλεπού (Κυριακή πρωί) και στη συνέχεια την παρέλαβαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίας. Το νεκρό σώμα της αλεπούς ευρίσκεται στη Λευκωσία στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες όπου θα γίνει νεκροψία για να διαφανεί με ποιον τρόπο έχει ίσως δολοφονηθεί. Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια από την Αστυνομία των Βάσεων για εντοπισμό του/των ατόμου/ων που προέβησαν σε αυτή την άνομη και ανατριχιαστική πράξη.

Ευχόμαστε ότι τελικά θα βρεθούν οι ένοχοι και θα τιμωρηθούν αναλόγως. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ανοχή σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα. Τέλος, ας αναλογιστούμε ως Ευρωπαίοι πολίτες αν τέτοιες πράξεις περιποιούν τιμή στη χώρα και στον πολιτισμό μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ