Οι νικητές της φετινής Eurovision πούλησαν το τρόπαιό τους σε δημοπρασία

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που συγκέντρωσαν θα χρησιμοποιηθεί από τον Ουκρανικό στρατό.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από AP Photo/Luca Bruno

Οι Kalush Orchestra, που κέρδισαν στη φετινή Eurovision, συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια (837.180 ευρώ) για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, πουλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το συγκρότημα κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι «Stefania» που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, που ήταν ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.Τα μέλη του συγκροτήματος πώλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.To τελικό ποσό προσέφερε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», με το συγκρότημα να γράφει μετά το τέλος της δημοπρασίας στο Facebook: «Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας».

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.


Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ