Εσώρουχα, ενδύματα και ταξίδια γίνονταν οι φόροι των Γάλλων πολιτών

Η αντιπρόεδρος του κόμματος του Μακρόν χρησιμοποιούσε τις δαπάνες που λάμβανε ως βουλευτίνα για να κάνει αγορές αξίας 2 χιλ. ευρώ τον μήνα.

Article featured image
Article featured image


Ένα ακόμα πλήγμα δέχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, καθώς η αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατία Εμπρός!» (LREM), Καρολί Ντιμπόστ παραιτήθηκε.

Ύστερα από έλεγχο των δαπανών της, αποδείχθηκε ότι η Κοραλί Ντιμπόστ ξόδευε πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα σε εσώρουχα και ρούχα, χρησιμοποιώντας για τις αγορές αυτές χρήματα των Γάλλων φορολογούμενων.

Η 39χρονη Ντιμπόστ είχε εκλεγεί βουλευτής στο Μονπελιέ το 2017 και ήταν προσωπική επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το όνομά της απασχόλησε τον γαλλικό Τύπο εξαιτίας της σχέσης της με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν.Όπως ανέφερε ο ερευνητικός ιστότοπος Mediapart, η Κοραλί Ντιμπόστ χρέωνε αγορές εσωρούχων αξίας ως 2.000 ευρώ, ενδυμάτων και ταξιδιών στις δαπάνες των περίπου 5.374 ευρώ μηνιαίως, που λάμβανε ως βουλευτής και οι οποίες αφορούν μόνον στα επίσημα καθήκοντα των αντιπροσώπων στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο ετήσιος μισθός των Γάλλων βουλευτών κυμαίνεται στις 86.000 ευρώ - περίπου 7.200 ευρώ το μήνα.

Για να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις, η Ντιμπόστ αρνήθηκε ότι έκανε λάθος, δηλώνοντας θύμα άδικων επιθέσεων με στόχο να πληγεί ο Μακρόν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Ωστόσο, δύο 24ωρα αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, η πρώην βουλευτής ανακοίνωσε στο Twitter ότι παραιτείται.«Ήρθε η ώρα να αποσυρθώ από τον πολιτικό βίο και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για επανεκλογή. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στο στόχαστρο άδικων επιθέσεων, οι οποίες αδικούν την πολιτική μου ομάδα ενόψει των εκλογών και γενικότερα τη δημοκρατία» ανέφερε.

«Ήμουν ανόητη. Δεν είμαι απατεώνισσα. Υπάρχουν ρούχα για την Εθνοσυνέλευση και προσωπικά ενδύματα. Δεν φοράω τα ίδια ρούχα στην προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή», δήλωσε η Ντιμπόστ στον ερευνητικό ιστότοπο «Mediapart», υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε τα χρήματα που είχε ξοδέψει για αυτό το σκοπό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των The Times η Κοραλί Ντιμπόστ, 39 ετών, πρώην στέλεχος σχολής επιχειρήσεων που εξελέγη σε έδρα στο Μονπελιέ, κατηγορήθηκε επίσης στο πλαίσιο έρευνας για λανθασμένη μεταχείριση βοηθών της, καθώς ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της και να φροντίζουν για επισκευές υποδημάτων της και στεγνοκαθαριστήρια.


Με πληροφορίες από in.gr, huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ