«Με απέλυσαν όταν μίλησα στην τάξη μου για το ότι είμαι πανσέξουαλ»

Όταν οι μαθητές της έμαθαν για τη σεξουαλικότητά της, δημιούργησαν ο καθένας σημαίες που αντιπροσώπευαν τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου τους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Facebook

Μια δασκάλα από τη Φλόριντα ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή συζήτησε για τη σεξουαλικότητά της με μαθητές γυμνασίου από τους οποίους στη συνέχεια ζήτησε να ζωγραφίσουν εικόνες που αντιπροσωπεύουν τους δικούς τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς.

Η δασκάλα τέχνης του Cape Coral, Κέισι Σκοτ, είπε ότι οι μαθητές της ήταν περίεργοι για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό και τους εξήγησε ότι ήταν πανσέξουαλ, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος τον Μάρτιο, αναφέρει το NBC2. «Έγινε μια συζήτηση στην τάξη και εξαιτίας αυτού απολύθηκα», είπε η Σκοτ ​​στην εφημερίδα.

Πανσέξουαλ είναι κάποιος που έλκεται από όλες τις κατηγορίες ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο, την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η Σκοτ, η οποία είναι παντρεμένη με έναν άντρα, είπε πως οι μαθητές της στη συνέχεια δημιούργησαν σημαίες που αντιπροσώπευαν τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου τους, από τρανς και μη δυαδικό έως γκέι.

Η δασκάλα εξέθεσε τις δημιουργίες των παιδιών στην πόρτα της τάξης, πριν της πουν να τις κατεβάσει.

«Είπαν ότι θα ήταν καλό να ξεφορτωθώ τις εικόνες τώρα», είπε στο NBC. Η Σκοτ ​​είπε ότι τσαλάκωσε τις ζωγραφιές και τις έβαλε στα σκουπίδια.

Αξιωματούχοι της Σχολικής Περιφέρειας Lee είπαν ότι ορισμένοι μαθητές κατάλαβαν την εξήγηση της για τη σεξουαλικότητά της, ενώ άλλοι έμειναν μπερδεμένοι, ανέφερε η τοπική θυγατρική του NBC. Το θέμα εξόργισε ορισμένους γονείς και μαθητές που έγραψαν στους διαχειριστές του σχολείου για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Η Σκοτ, η οποία εργαζόταν σε δοκιμαστική βάση και δεν ήταν μέλος του συνδικάτου των δασκάλων, τελικά απολύθηκε από το σχολείο και της είπαν να μην επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του.

Αξιωματούχοι της περιοχής απέδωσαν την απόλυσή της στο ότι δεν ακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών, ανέφερε η εφημερίδα.

Η απόλυση έγινε λίγες μέρες πριν απαγορευτούν οι αναφορές σχετικά με την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό στους μαθητές των νηπιαγωγείων μέχρι την τέταρτη δημοτικού.

Οι υποστηρικτές του «νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των γονέων» υποστηρίζουν ότι το το θέμα της σεξουαλικότητας είναι ακατάλληλο για μικρά παιδιά και ότι ο νόμος προστατεύει αυτά και τους γονείς τους.

Οι επικριτές ονόμασαν τη νομοθεσία νομοσχέδιο «Μην πεις ομοφυλόφιλος» και ισχυρίζονται ότι ενισχύει την εχθρότητα προς την LGBTQ κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ