Φουτουριστικές εικόνες μέσα από το διαστημικό ξενοδοχείο που θα ανοίξει σε τρία χρόνια

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταστήσουμε το διάστημα προσβάσιμο σε όλους, όχι μόνο στους εύπορους».

Article featured image
Article featured image


Ξυπνώντας σε ένα πολυτελές δωμάτιο με θέα το ηλιακό σύστημα: Κάπως έτσι οραματίζεται το μέλλον των ταξιδιών η διαστημική εταιρεία «Orbital Assembly».

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ αποκάλυψε νέες πληροφορίες και στοιχεία για το διαστημικό ξενοδοχείο που ευαγγελίζεται για το οποίο βρίσκεται σε διερευνητική τροχιά από το 2019.

space-hotel-7_city.jpg
Φωτογραφία: Orbital Assembly/CNNΤο φουτουριστικό αυτό κόνσεπτ περιλαμβάνει πολλές μεμονωμένες μονάδες που συνδέονται μεταξύ τους με ανελκυστήρες και καταλήγουν να σχηματίζουν έναν περιστρεφόμενο τροχό, σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η «Orbital Assembly», μάλιστα, στοχεύει να λανσάρει όχι ένα, αλλά δύο διαστημικούς σταθμούς για τουριστική διαμονή: Τον «Voyager Station», που όπως φιλοδοξούν οι εμπνευστές του πρότζεκτ, θα μπορεί να φιλοξενεί 400 άτομα και να είναι έτοιμο το 2017, και το νέο κόνσεπτ «Pioneer Station», για διαμονή μόλις 28 ατόμων, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα.

Τελικός στόχος για την εταιρεία, είναι η λειτουργία ενός «επιχειρηματικού πάρκου» που θα φιλοξενεί γραφεία εταιρειών, αλλά και τουρίστες.

space-hotel-5_city.jpg
Φωτογραφία: Orbital Assembly/CNN«Ο στόχος ήταν πάντα να καταστήσεις εφικτή για πολλούς ανθρώπους τη ζωή, τη δουλειά και την ευημερία στο διάστημα» σημειώνει ο Τιμ Αλατόρε, επικεφαλής λειτουργίας της Orbital Assembly.

Ο Αλατόρε εξηγεί πως η πολύ μικρότερη κλίμακα τού νέου πρότζεκτ της εταιρείας, «Pioneer Station», το καθιστά γρηγορότερα επιτεύξιμο, φέρνοντας τον διαστημικό τουρισμό πιο κοντά στην πραγμάτωση από ποτέ.

«Θα δώσει την ευκαιρία να μεταφερθούν άνθρωποι και να βιώσουν την διαστημική εμπειρία σε μεγαλύτερη κλίμακα, γρηγορότερα» ανέφερε ο ίδιος, δεδομένου τού ότι μέχρι στιγμής ο διαστημικός τουρισμός αφορά δισεκατομμυριούχους, όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και εκλεκτούς, όπως ο ηθοποιός του Σταρ Τρεκ Γουίλιαμ Σάτνερ.

space-hotel-4_city.jpg
Φωτογραφία: Orbital Assembly/CNNΚαθώς οι μεγιστάνες της γης επενδύουν ολοένα και περισσότερο στο διάστημα, οι επικρίσεις όσων υποστηρίζουν πως τα χρήματα θα έπρεπε να δαπανώνται στη γη, αυξάνονται.

Απαντώντας στην κριτική, ο Αλατόρε εμμένει πως «υπάρχουν πολλές επαναστατικές τεχνολογίες που πηγάζουν από την εξερεύνηση του διαστήματος», όπως το GPS.

O ίδιος επιμένει πως, παρότι το κόστος ενός εισιτηρίου στο διάστημα είναι αυτή τη στιγμή απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, ο διαστημικός τουρισμός δεν είναι μόνο για δισεκατομμυριούχους.

space-hotel-3_city.jpg
Φωτογραφία: Orbital Assembly/CNN«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταστήσουμε το διάστημα προσβάσιμο σε όλους, όχι μόνο στους εύπορους», λέει.

Και καταλήγει απευθυνόμενος στους επιφυλακτικούς: «Στους αμφισβητίες λέμε πάντα δώστε μας χρόνο. Θα γίνει. Δε θα συμβεί εν μία νυκτί. Όμως περιμένετε και θα σας το αποδείξουμε. Θα σας δείξουμε τι φτιάχνουμε και μετά μπορείτε να μας κρίνετε».

space-hotel-2_city.jpg
Φωτογραφία: Orbital Assembly/CNNΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ