Ο Δίας είναι ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος εν ζωή και είναι ένας γλύκας

Είναι πολύ συχνά δέκτης έκπληκτων βλεμμάτων και πολλοί ρωτάνε τους ιδιοκτήτες του αν μπορούν να τον καβαλήσουν.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Guinness World Records

Η Μπρίτανι Ντέιβις, ονειρευόταν να αποκτήσει από μικρή έναν Μεγάλο Δανό και η τύχη της χαμογέλασε, όταν ο αδερφός της, ο Γκάρετ, της έκανε δώρο τον τότε 8 εβδομάδων Δία, τον οποίο αγάπησε με την πρώτη ματιά.

Ο πλέον 2χρονος σκύλος, ζει στο Τέξας, το τρίχωμά του είναι γκρι και καφέ και κατέρηψε το ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο εν ζωή αρσενικό σκύλο. Ο ευγενής γίγαντας, έχει ύψος 1.045 μέτρα.

Ο Δίας, ήταν το μεγαλύτερο κουτάβι από τα 5 που είχε γεννήσει η μαμά του και η ιδιοκτήτριά του λέει πως: «Ήταν πολύ μεγάλο σκυλί από τότε που τον πήραμε. Είχε τεράστιες πατούσες».

dias-patoyses-moro-3_city.png
Φωτογραφία: Guinness World Records



Σύμφωνα με την ίδια, ο πελώριος σκύλος φοβάται τη βροχή και περνά τις μέρες του περπατώντας στη γειτονιά με τον «ανθρώπινο αδερφό» του – τον έφηβο γιο της Μπρίτανι. Σημειώνει επίσης πως κοιμούνται και πηγαίνουν μέχρι και στη λαϊκή μαζί.

Ο Δίας γίνεται δέκτης έκπληκτων βλεμμάτων και αντιδράσεων, ενώ οι ιδιοκτήτες του λένε πως τα συχνότερα σχόλια που ακούνε είναι: «Γουάου, είναι ένα άλογο», «Μπορώ να τον καβαλήσω;», «έχει σαμάρι;». Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι πάντα «όχι».

dias-o-megaliteros-arsenikos-skilos-en-zoi-2_city.png
Φωτογραφία: Guinness World Records



Μεγάλο μέγεθος σημαίνει και μεγάλοι μπελάδες

«Του αρέσει να κλέβει την πιπίλα του μωρού από τους πάγκους και στην περίπτωση που ξεχάσουμε φαγητό σε κοινή θέα το εξαφανίζει αμέσως», λέει η Μπρίτανι και προσθέτει πως το μπολ νερού του είναι η βρύση της κουζίνας και του αρέσει να πηδά στον φράχτη του γείτονα και να μιλά με τους γειτονικούς σκύλους.

Η ιδιοκτήτριά του σημειώνει πως η σίτιση του κολοσσιαίου σκύλου είναι αρκετά ακριβή και προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια μεγάλη ράτσα να είναι έτοιμοι να ξοδέψουν χρήματα σε τροφή για σκύλους.

dias-o-megaliteros-arsenikos-skilos-en-zoi-3_city.png
Φωτογραφία: Guinness World Records



Ο Δίας απολαμβάνει έξι φλιτζάνια τροφή για σκύλους μεγάλης ράτσας το πρωί και άλλα έξι το απόγευμα, κάτι που τον γεμίζει ενέργεια.

«Όταν ‘ζουμάρει’, τρέχει για 30 δευτερόλεπτα και πηδά στην καρέκλα του μόλις κουραστεί».

Περιστασιακά ο Δίας θα απολαύσει επίσης και κάποιο τηγανητό αυγό, αλλά η αγαπημένη του λιχουδιά είναι τα παγάκια.



Σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Σκύλων, οι Μεγάλοι Δανοί προέρχονται από κυνηγόσκυλα πίσω στον μεσαίωνα. Παρόλο που ξεπερνούν σε ύψος όλες τις άλλες ράτσες, είναι φιλάσθενα και έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Πέρυσι, ο Φρέντι ο Μεγάλος Δανός, που ήταν κάτοχος του ρεκόρ ψηλότερου σκύλου παγκοσμίως, πέθανε σε ηλικία 8 ετών.

Ο σκυλάκος, που ζούσε στο Έσσεξ της Αγγλίας, είχε μήκος 103,5 εκατοστά -από το πόδι μέχρι το ακρώμιο. Όταν στεκόταν στα πίσω πόδια του, ξεπερνούσε τους ανθρώπους, σε ύψος το 2,26.

Ο ψηλότερος σκύλος στην ιστορία ήταν, επίσης, της ίδιας ράτσας και μετρήθηκε στα 1,11 μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ