Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες παμπ που επισκέφθηκε κανείς μέσα σε 24 ώρες

Ξεκίνησε να πίνει από τις 10 το πρωί.

Article featured image
Article featured image


Ο Gareth Murphy, από το Caernarfon της Ουαλίας, κατέρριψε το ρεκόρ για τις περισσότερες παμπ που έχει επισκεφθεί άνθρωπος μέσα σε 24 ώρες.

Ο 29χρονος εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής, επισκέφθηκε 56 διαφορετικές παμπ στο κέντρο της πόλης του Κάρντιφ, στις 5 Φεβρουαρίου 2022, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ορίσει ο Άγγλος Matt Ellis το 2021, ο οποίος είχε επισκεφθεί συνολικά 51 παμπ.

Πέραν του αποδεικτικού βίντεο από την πλήρη προσπάθεια του Gareth, έπρεπε σε κάθε παμπ που επισκεπτόταν να λάβει μια υπογραφή από έναν υπάλληλο, η οποία επιβεβαίωνε πως είχε αγοραστεί και καταναλωθεί τουλάχιστον ένα ποτό κατά την επίσκεψή του.

perissoteres-pub-guineesss-1_city.png
Το πρώτο ποτό του Gareth ήταν μια λεμονάδα. Φωτογραφία: Guinness World Records



«Έχασα το μέτρημα με το πόσες φορές πήγα στην τουαλέτα. Στην αρχή ήταν πιο αραιό, περίπου μια φορά στις 10 παμπ, αλλά στο τέλος, νομίζω ότι πήγαινα μια φορά ανά δύο ή τρεις παμπ», λέει ο Murphy, σύμφωνα με τον ιστότοπο των ρεκόρ Γκίνες.

Τα ρεκόρ Γκίνες διευκρινίζουν πως για την περίπτωση του συγκεκριμένου ρεκόρ, μια παμπ ορίζεται ως μια εγκατάσταση που έχει άδεια να πουλά αλκοολούχα ποτά, αλλά το άτομο που προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ δεν υποχρεούται να καταναλώσει αλκοόλ.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Gareth κατανάλωσε:

4.915 ml (8,6 pints) χυμό πορτοκαλιού

2.845 ml (5 pints) χυμό μήλου

1.023 ml (1,8 pints) μπύρα

500 ml (0,8 pints) λεμονάδα

284 ml (0,5 pints) Diet Pepsi

250 ml (0,4 pints) Tango


189 ml (0,33 pints) σκουός φραγκοστάφυλου

125 ml (0,2 pints) Coca-Cola

125 ml (0,2 pints) Guinness

125 ml (0,2 pints) χυμό cranberry


Ο Gareth προσπαθούσε εδώ και καιρό να καταρρίψει διάφορα ρεκόρ Γκίνες και όταν διάβασε για το ρεκόρ του Matt Ellis, ήταν σίγουρος πως μπορούσε να το σπάσει.

«Ήξερα πως το καλύτερο μέρος για να το κάνω αυτό ήταν στο κέντρο του Κάρντιφ», είπε.

Το κέντρο της πόλης του Κάρντιφ έχει περισσότερες από 300 αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις σε μια περιοχή 0,5 τετραγωνικών μιλίων. Είναι η περιοχή με την υψηλότερη πυκνότητα σε παμπ, μπαρ και κλαμπ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το LadBible.

Ο Gareth σχεδίασε αρχικά τη διαδρομή που θα ακολουθούσε, αλλά τελικά δεν το έκανε, επειδή ορισμένες παμπ «έκλεισαν απροσδόκητα ή άνοιγαν αργότερα».

perissoteres-pub-guineesss-3_city.png
Φωτογραφία: Wales News Service



Ο πλέον κάτοχος του ρεκόρ ξεκίνησε με μια λεμονάδα 125ml, στις 10 το πρωί και είπε πως η τακτική του ήταν να πιει «απλά ό,τι πηγαίνει κάτω πιο εύκολα».

«Ωστόσο, όσο περνούσε η μέρα, παρατήρησα ότι μπορούσα να “κατεβάσω” πιο εύκολα τον χυμό μήλου, παρά τον χυμό πορτοκάλι».

Το αγαπημένο ποτό του Gareth είναι «ένα καλό και κρύο pint μπύρας Guinness», αν και έπρεπε να περιοριστεί σε μόλις 125 ml κατά τη διάρκεια της απόπειράς του.

«Ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μακριά από την Guinness καθώς είναι πολύ βαρύ ποτό. Ωστόσο ήπια μπύρα σε μερικές επιλεγμένες παμπ, αλλά δεν μπορούσα να το παρακάνω, καθώς ήξερα ότι ο αφρός θα με φουσκώσει αμέσως».

Στις 8 μ.μ., ο Gareth ισοφάρισε το ρεκόρ του Matt Ellis με 51 παμπ και το γιόρτασε με 250 ml πορτοκαλάδας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε άλλες 5 παμπ και στις 9:26 μ.μ. έκλεισε τη βραδιά του ως κάτοχος του ρεκόρ, αφού επισκέφθηκε συνολικά 56 παμπ.

«Ήταν μια μεγάλη, κουραστική μέρα. Το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου», είπε. «Το δυσκολότερο κομμάτι ήταν το πρήξιμο που ένιωθα μετά από τόσο πότο και το γεγονός πως δεν μπορώ να ρευτώ το έκανε ακόμα χειρότερο. Άξιζε όμως όλη η σκληρή δουλειά και η προετοιμασία. Είναι υπέροχο να πετυχαίνεις κάτι τέτοιο», προσθέτει ο κάτοχος του ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ