Η Βικτόρια είναι παράλυτη και ήρθε αντιμέτωπη με ένα απίστευτο περιστατικό στο αεροπλάνο

«Είχα κανονίσει για την ανάγκη παροχής βοήθειας τρεις μήνες νωρίτερα, τους το υπενθύμισα πριν από δύο εβδομάδες και παρόλα αυτά δεν έλαβα την υπηρεσία που περίμενα».

Article featured image
Article featured image


Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, ζήτησε συγγνώμη από επιβάτιδα με αναπηρία που έμεινε σε αεροπλάνο για περισσότερο από μιάμιση ώρα μετά την προσγείωσή του.

Η Βικτόρια Μπρινγκέλι, η οποία είναι παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, είπε ότι αρχικά της είπαν ότι θα χρειαζόταν 50 λεπτά για να τη βοηθήσει κάποιος από το αεροδρόμιο για να βγει από το αεροσκάφος.

Μετά από περισσότερο από 1 ώρα της έφεραν το αναπηρικό της καροτσάκι, αλλά οι άνθρωποι που θα την βοηθούσαν να καθίσει σε αυτό και θα την μετέφεραν εκτός του αεροσκάφους δεν εμφανίστηκαν επειδή «ήταν απασχολημένοι αλλού».

Τελικά, μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά το προσωπικό της British Airways βοήθησε την 45χρονη γυναίκα να κατέβει από το αεροπλάνο, παρόλο που δεν ήταν δική τους ευθύνη.

Η αντιμετώπισή της έχει προκαλέσει κριτική από την πρώην Παραολυμπιονίκη και βαρόνη Τάνι Γρκεί Τόμσον ενώ η διοίκηση του αεροδρομίου χαρακτήρισε τη μεταχείριση της γυναίκας ως «απαράδεκτη».

Η ίδια δήλωσε: «Είχα κανονίσει για την ανάγκη παροχής βοήθειας τρεις μήνες νωρίτερα, τους το υπενθύμισα πριν από δύο εβδομάδες και παρόλα αυτά δεν έλαβα την υπηρεσία που περίμενα».

Η Σόνια Σόντα, φίλη της γυναίκας, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία της ενώ περίμενε εντός του αεροσκάφους και γράφει: «Γεια σου αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, η φίλη μου με αναπηρία, η Βικτώρια, έχει μείνει να περιμένει σε ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε εδώ και μία ώρα. Αυτό είναι πραγματικά απαράδεκτο».



Η βαρόνη Τόμσον είπε ότι είχε πρόσφατα μια παρόμοια εμπειρία. «Πετούσα για Βερολίνο, το αεροπλάνο καθυστέρησε δυόμισι ώρες, αλλά αφού περίμενα λίγο περισσότερο από μισή ώρα στο αεροσκάφος, δεν μπορούσαν να μου δώσουν καμία σαφή πληροφορία για το πότε επρόκειτο να έρθει η βοήθεια».

Ο ανταποκριτής του BBC ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο Φρανκ Γκάρντνερ, ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, είπε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν τον παραξενεύουν. «Τα αεροδρόμια φαίνεται να έχουν μείνει πίσω. Το επίπεδο των επενδύσεων και της προσπάθειας που καταβάλλονται για να βγάλουν χρήματα σε αυτά τα αεροδρόμια δεν ανταποκρίνονται στην προσπάθεια και τα χρήματα που χρειάζονται για να βγουν οι επιβάτες με αναπηρία από το αεροπλάνο την ίδια στιγμή με όλους τους άλλους».

Το αεροδρόμιο είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.


Με πληροφορίες από huffpost.gr, bbc, dailymail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ