50χρονη μητέρα οκτώ παιδιών γέννησε την εγγονή της ως παρένθετη μητέρα

«Για να είμαι 100 τοις εκατό ειλικρινής, ήταν μια από τις πιο εύκολες εγκυμοσύνες».

Article featured image
Article featured image


Μια μητέρα οκτώ παιδιών γέννησε την εγγονή της ως παρένθετη, αφού η κόρη της αντιμετώπιζε προβλήματα υπογονιμότητας.

Η Chalise Smith, 50 ετών, γέννησε την εγγονή της στις 17 Μαΐου μετά τη μάχη της κόρης της με την ενδομητρίωση και το σύνδρομο Sjögren, μια αυτοάνοση πάθηση, όπως αναφέρει η Mirror, που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται σε υγιή μέρη του σώματος, καθιστώντας αδύνατη την απόκτηση παιδιού.

Η Chalise είπε ότι πήρε τη «συναισθηματική απόφαση» να γίνει παρένθετη μητέρα, αφού η κόρη της, η 25χρονη Kaitlyn Munoz, είπε ότι δεν μπορούσε να επιχειρήσει άλλη μια εγκυμοσύνη, λόγω της κατάστασης της υγείας της.


Η Kaitlyn και ο σύζυγός της, Miguel, συνέλαβαν τον γιο τους Κάλαχαν, δύο ετών, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης το 2019, μετά τη συλλογή τεσσάρων εμβρύων, εκ των οποίων περίσσεψαν δύο.



Αλλά η διάγνωσή της με το σύνδρομο Sjogren «τσάκισε» τα όνειρά τους για την επέκταση της οικογένειας, αφού οι γιατροί εξέδωσαν μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο που θα επέφερε ακόμη μια εγκυμοσύνη.

«Μου είπαν οι επαγγελματίες υγείας ότι δεν θα ήταν ασφαλές να κυοφορήσω άλλα παιδιά. Ήμουν συντετριμμένη, ήταν πάντα το όνειρό μου να κάνω μια μεγάλη οικογένεια, ονειρευόμουν πως θα γίνω μαμά με πολλά παιδιά από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι».

Στην αρχή, η Chalise ήταν επιφυλακτική στο να γίνει παρένθετη μητέρα, εν μέρει λόγω της ηλικίας της, αλλά αποφάσισε τελικά να στηρίξει την κόρη και τον γαμπρό της.

Αφού βεβαιώθηκε ότι ο Miguel και η Kaitlyn, καθώς και ο σύζυγός της, Kyle, ήταν «σύμφωνοι 100 τοις εκατό», άρχισε να υποβάλλεται σε ελέγχους.



«Με την ηλικία μου, έπρεπε να περάσω από πολλούς ελέγχους υγείας ούτως ώστε να σιγουρευτώ πως μπορώ να γίνω παρένθετη μητέρα», είπε η Chalise.

Τελικά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού όλες οι εξετάσεις έδειχναν πως μπορούσε, η Chalise έμεινε έγκυος με την εγγονή της, αξιοποιώντας τα δύο επιπλέον έμβρυα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Kaitlyn.

«Για να είμαι 100 τοις εκατό ειλικρινής, ήταν μια από τις πιο εύκολες εγκυμοσύνες», είπε η 50χρονη.

Η Alayna Kait-Chalise Munoz, γεννήθηκε στις 17 Μαϊου, στο νοσοκομείο American Fork της Γιούτα, έχοντας βάρος 3,54 κιλά. Η Chalise, η κόρη της, ο σύζυγός της και ο γαμπρός της, ήταν όλοι εκεί στην αίθουσα τοκετού για τη γέννηση της μικρής Alayana, αναφέρει η Independent.

Η Chalise είπε ότι πολλοί την είχαν προειδοποιήσει για το πόσο δύσκολο θα ήταν να παραδώσει το μωρό στην κόρη της, αφού το κουβαλούσε για εννέα μήνες, αλλά είπε στο KSL: «Ήξερα από την αρχή ότι αυτό δεν ήταν το μωρό μου. Ήταν ένα δώρο για την κόρη μου που δεν μπορούσε να αποκτήσει ένα μόνη της. Θα έκανα τα πάντα για οποιοδήποτε από τα παιδιά μου».



«Η Alayna έγινε μιας εβδομάδας! Καθώς σκεφτόμουν το ταξίδι της παρένθετης μητρότητας την περασμένη εβδομάδα, θυμήθηκα πολλά πράγματα που έζησα στην πορεία», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram όταν η εγγονή της έγινε μιας εβδομάδας.

«Ένιωσα πολλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ενθουσιασμός, φόβος, πίστη, ελπίδα, προσμονή, αμφιβολία, χαρά και αναμφίβολα ΑΓΑΠΗ. Πριν από δεκαέξι μήνες, όταν έμαθα ότι η Kaitlyn δεν θα μπορούσε να μείνει ξανά έγκυος, μού ήρθε η σκέψη ότι έπρεπε να κουβαλήσω τα δύο τελευταία έμβρυα που είχαν. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο ή θα έκανα ένα μωρό στο 50! Έπερε να βεβαιωθώ ότι δεν έκανα μια συναισθηματική επιλογή, οπότε πριν μοιραστώ την ιδέα με τον Kyle ή την Kaitlyn και τον Miguel, έπρεπε να μάθω αν αυτή ήταν η σωστή επιλογή.

Καθώς στράφηκα στον Επουράνιο Πατέρα και Σωτήρα μου, μέσω της προσευχής και πάντα “ζυγίζοντας” την επιλογή με την καρδιά μου, υπήρξαν αμέτρητες στιγμές καθοδήγησης και επιβεβαιώσεων ότι αυτό το μονοπάτι ήταν ένα μονοπάτι για μένα», πρόσθεσε.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την εμπειρία που είχα και για την επιβεβαίωση πως ο Επουράνιος Πατέρας και ο Ιησούς Χριστός με βλέπουν και με αγαπούν! Το ξέρω αυτό χωρίς αμφιβολία. Έχω δει το χέρι Του στη ζωή μου.

Αυτό το γλυκό κοριτσάκι έχει ήδη φέρει τόση χαρά στη ζωή μας και θα συνεχίσει να είναι ευλογία και χαρά, ειδικά για τους γονείς και τον αδερφό της Κάλαχαν. Είναι ένα θαύμα. Ο Θεός ζει, μάς αγαπά και πάντα θα μάς καθοδηγεί και θα μάς παρηγορεί αν στραφούμε σε Αυτόν!», γράφει στην ανάρτησή της.



Η Kaitlyn, η οποία ζει στο Ελ Πάσο του Τέξας, είπε στο Instagram ότι «δεν είχε λόγια» για την ανιδιοτελή πράξη της μαμάς της να τη βοηθήσει να μεγαλώσει την οικογένειά της.

Μετά τη γέννηση της κόρης της, η Kaitlyn έγραψε: «Τι καταπληκτική εμπειρία ήταν τα τελευταία 24ωρα. Δεν έχω λέξεις. Η μαμά μου είναι ένας ζωντανός άγγελος και πραγματοποίησε ένα θαύμα. Όταν προσφέρθηκε να γίνει η παρένθετη μητέρα μας, ένιωσα πως αυτό ήταν το σωστό. Ήταν καταπληκτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είχαμε μια εκπληκτική εμπειρία τοκετού. Είμαι ευγνώμων για τη μαμά μου και την ανιδιοτέλεια της σε αυτό το ταξίδι».


Με πληροφορίες από Mirror

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ