«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, σάς παρακαλούμε μην κόψετε τα δέντρα στο Λανίτειο»

Το μήνυμα του μικρού Ορέστη προς τον Δήμαρχο Λεμεσού σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής κυκλικού κόμβου στα φώτα του Cafe Paris στη Λεμεσό.

Article featured image
Article featured image


Ο μικρός Ορέστης, μαθητής στο Τσίρειο Δημοτικό Λεμεσού, έγραψε ένα γράμμα στον Δήμαρχο της πόλης, παρακαλώντας τον να μην κόψει τα δέντρα στο πάρκο του Λανιτείου, γιατί έτσι θα το καταστρέψει.

«Έχουμε ανάγκη τον παιδότοπο. Δήμαρχε, σκέψου το ξανά! Δεν θέλουμε δρόμους θέλουμε απλώς ένα πάρκο, έχουμε ανάγκη ένα πράσινο περιβάλλον», γράφει ο μικρός μαθητής και προσθέτει, μεταξύ άλλων, πως δεν πρέπει να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος στα φώτα του Cafe Paris, που βρίσκονται στη Μακαρίου, μπροστά από το πάρκο.

«Ελπίζω ότι θα το ξανασκεφτείτε κύριε Δήμαρχε», γράφει στο τέλος του γράμματός του ο μικρός Ορέστης.


Δείτε όλο το γράμμα του μικρού μαθητή στην ακόλουθη ανάρτηση:



Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το σχολείο του Ορέστη και απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής του κυκλικού κόμβου. Ενώ η επιστολή του περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου μαθητή δεν έμεινε αναπάντητη:

«Ο Ορέστης εξέφρασε ανησυχίες που είμαι σίγουρος ότι έχετε όλοι. Τα έργα σε μια πόλη είναι πάντα χρήσιμα κι εμείς οφείλουμε να ακούσουμε τους ειδικούς που αποφασίζουν. Ως Δήμος όμως έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θέσουμε όρους. Είπαμε λοιπόν, ότι θέλουμε τρία πράγματα. Πρώτον, όποιο έργο και να γίνει, να βελτιώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεύτερον όταν τελειώσει το έργο να έχει περισσότερο πράσινο απ’ ό,τι τώρα και τρίτον να μην σταματήσει να λειτουργεί ο παιδότοπος», είπε ο κ. Νικολαΐδης στα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ