Ο Ίλον Μασκ φέρεται να έχει μια αμφιλεγόμενη άποψη για την τηλεργασία

«Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από REUTERS/Aly Song

Να επιστρέψουν στο γραφείο τους ή να παραιτηθούν από την εταιρεία κάλεσε τους εργαζόμενους της Tesla, ο διευθύνων σύμβουλός της, Έλον Μασκ, όπως προκύπτει από email που φέρεται να εστάλη στο προσωπικό και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όποιος θέλει να κάνει απομακρυσμένη εργασία, πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla», έγραφε το εν λόγω σημείωμα.



«Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί», έγραψε ο Μασκ σε ένα άλλο email. «Όσο πιο ψηλή θέση έχεις, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου. Γι’ αυτό ζούσα τόσο πολύ στο εργοστάσιο — έτσι ώστε όσοι ήταν στην πρώτη γραμμή να με βλέπουν να δουλεύω δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό».

Δύο πηγές επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του email που εξετάστηκε από το Reuters. Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Η Tesla εντάσσεται σε έναν αριθμό εταιρειών που επιβάλλουν την επιστροφή στο γραφείο για τους υπαλλήλους. Ενώ ορισμένοι μεγάλοι εργοδότες έχουν υιοθετήσει μόνιμα τις πολιτικές εθελοντικής εργασίας από το σπίτι, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Google της Alphabet Inc, υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να προωθούνται οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Η Tesla έχει μεταφέρει την έδρα της στο Ώστιν του Τέξας, αλλά έχει τη μηχανική της βάση και ένα από τα εργοστάσιά της στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.



«Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν το απαιτούν αυτό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός», έγραψε ο Μασκ στο email.

«Η Tesla δημιούργησε και θα συνεχίσει να δημιουργεί και να κατασκευάζει πραγματικά τα πιο συναρπαστικά και ουσιαστικά προϊόντα στη Γη. Αυτό δεν θα συμβεί μέσω... τηλεφώνου».



Ένας από τους «ακολούθους» του Μασκ στο Twitter δημοσίευσε ένα άλλο email που και πάλι φέρεται να έστειλε ο Μασκ σε στελέχη ζητώντας τους να εργάζονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή να «αναχωρήσουν από την Tesla».

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο δισεκατομμυριούχος είπε: «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».



Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο ότι τα γραφεία του Twitter θα ανοίξουν ξανά, αλλά οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι αν το ήθελαν.

«Όπου αισθάνεστε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί είναι το μέρος που θα εργαστείτε και αυτό περιλαμβάνει την εργασία από το σπίτι με πλήρη απασχόληση για πάντα», είπε ο Agrawal σε ένα tweet με ημερομηνία 3 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ