Βυθίστηκε το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο στο Χονγκ Κονκ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλωτό εστιατόριο του κόσμου, το οποίο είχε καταστεί σύμβολο του Χονγκ Κονκ.

Article featured image
Article featured image

Άδοξο τέλος είχε το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ, Jumbo Kingdom, καθώς βυθίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Το τριώροφο σκάφος που ήταν άλλοτε το μεγαλύτερο πλωτό εστιατόριο του κόσμου, ρυμουλκήθηκε μετά από σχεδόν μισό αιώνα που ήταν αγκυροβολημένο στα νοτιοδυτικά νερά της πόλης.

jumbohongkongshipintheseasinks.jpeg

Το σκάφος του εστιατορίου ταξίδευε προς ένα ναυπηγείο όταν ανατράπηκε το Σάββατο λόγω «δυσμενών συνθηκών» κοντά στα νησιά Paracel (γνωστά και ως νησιά Xisha) στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφερε σε δήλωση η Aberdeen Restaurant Enterprises Limited τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, το εστιατόριο βυθίστηκε στα 1.000 μέτρα, κάτι που καθιστά το έργο της διάσωσής του εξαιρετικά δύσκολο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

22363844ploihongkong.jpg


Η εταιρεία πρόσθεσε πως είναι «πολύ λυπημένη για το ατύχημα» και πως εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν. Ευτυχώς, κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Η είδηση ​​ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον κόσμο, με πολλούς χρήστες του Twitter να θρηνούν για το άδοξο τέλος ενός από τα πιο αναγνωρισμένα ιστορικά σημεία του Χονγκ Κονγκ.


Το πλωτό εστιατόριο είχε μήκος περίπου 80 μέτρων και στις «χρυσές» του μέρες είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, ενώ είχε φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες και αστέρες, όπως την βασίλισσα Ελισάβετ, τον Τζίμι Κάρτερ και τον Τομ Κρουζ.

Ήταν διάσημο για την πολυτελή πρόσοψη του που είχε αυτοκρατορικό στυλ, τα άφθονα φώτα νέον, τους τεράστιους πίνακες ζωγραφικής στο κλιμακοστάσιο και τα πολύχρωμα μοτίβα κινέζικου στιλ -συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού θρόνου στην τραπεζαρία.


Ωστόσο, καθώς ο πληθυσμός των ψαράδων στο νότιο λιμάνι του νησιού μειώθηκε, το εστιατόριο έγινε λιγότερο δημοφιλές και αντιμετώπιζε έλλειμμα από το 2013.

Η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, με το εστιατόριο να είναι κλειστό από το 2020.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ