Μια ομάδα Ουκρανών μαζεύει λεφτά για τον ουκρανικό στρατό στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν το έργο τους σύντομα.

Article featured image
Article featured image


Η Nastassia Nasko «στρατολόγησε» άνδρες και γυναίκες από την Ουκρανία, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να στέλνουν γυμνές φωτογραφίες σε όποιον κάνει δωρεά χρημάτων για να υποστηρίξει τον ουκρανικό στρατό που μάχεται ενάντια στα στρατεύματα της Ρωσίας.

Η ιδέα ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν η Nasko απευθύνθηκε στο Twitter για να ζητήσει βοήθεια εκ μέρους ενός φίλου της που ήθελε να ξεφύγει από το Χάρκοβο, λέγοντας χιουμοριστικά πως θα έδινε ως αντάλλαγμα γυμνές φωτογραφίες.

Η 23χρονη έμεινε έκπληκτη όταν είδε πως έλαβε 10 μηνύματα μέσα σε μόλις πέντε λεπτά από την ώρα που έκανε την ανάρτησή της.

Τελικά ένα από τα άτομα που έστειλαν μήνυμα στην Nasko βοήθησε τον φίλο της να μεταφερθεί με ασφάλεια έξω από την πόλη και εκείνη έστειλε όντως μια γυμνή φωτογραφία ως αντάλλαγμα.

Έτσι, με τη βοήθεια της φίλης της, Anastasiya Kuchmenko, η Nasko αποφάσισε να δημιουργήσει το «TerOnlyFans» - το «Ter» αποτελεί συντομογραφία για το territorial defence, δηλαδή την εδαφική άμυνα.

Το έργο ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου και παρά την ομοιότητα στο όνομα και την ιδέα, το TerOnlyFans δεν έχει καμία σχέση με το OnlyFans.

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως στο TerOnlyFans, οι δημιουργοί περιεχομένου δεν δέχονται αιτήματα. «Δεν είμαστε σεξεργάτες, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον πόλεμο», είπε η Nasko.

Μιλώντας στο Business Insider πρόσθεσε πως οι περισσότεροι από τους δημιουργούς έχουν την έδρα τους στην Ουκρανία και είναι ως επί το πλείστον εθελοντές που εγγράφηκαν για να βοηθήσουν.

Από τα 38 άτομα που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν την πρωτοβουλία, τα 35 είναι γυναίκες και τα υπόλοιπα άντρες, ενώ η Nasko σημείωσε επίσης πως 10 από τα 38 άτομα έχουν προηγούμενη εμπειρία με τη χρήση ιστότοπων όπως το OnlyFans.

Η ομάδα έχει συγκεντρώσει πάνω από 660.000 ευρώ μέχρι στιγμής ενώ έλαβαν επίσης και μια ογκώδη δωρεά σε κρυπτονομίσματα τα οποία ισούνται με 5.650 ευρώ. Τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν προς υποστήριξη της εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας και σε μερικές περιπτώσεις σε οργανώσεις φιλοξενίας ζώων αλλά και σε πρόσφυγες.

Η Nasko δεν έχει σκοπό να σταματήσει αυτό το πρότζεκτ σύντομα. Λέει χαρακτηριστικά πως το πρότζεκτ «θα τελειώσει όταν ο Πούτιν πεθάνει και η Ρωσία σταματήσει να είναι επιθετική».



Με πληροφορίες από LB, Business Insider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ