Κοπέλα «έφαγε πόρτα» σε κλαμπ λόγω των παραδοσιακών τατουάζ της

«Είναι τα σημάδια των προγόνων μου στο σώμα μου... προσδιορίζουν το ποια είμαι».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Facebook / Moale James


Ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας απαγόρευσε την είσοδο σε μια Παπούα-Αυστραλή λόγω των τατουάζ που έχει στο πρόσωπό της, τα οποία είναι μέρος της κουλτούρας της.

Η 23χρονη Moale James, βγήκε για να γιορτάσει με τον σύντροφό της τα γενέθλιά του και το μπαρ «Hey Chica!» αποφάσισε να της αρνηθεί την είσοδο λόγω των reva reva της. Αυτό είναι το παραδοσιακό όνομα για τα τατουάζ που έχει στο πρόσωπό της, τα οποία αποτελούν παράδοση στο χωριό Gaba Gaba της Παπούα Νέας Γουινέας, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της.

Η 23χρονη είπε στο ABC πως περίμενε ότι αυτό θα συνέβαινε κάποτε, αλλά και πάλι είναι επώδυνο για την ίδια το γεγονός πως δέχεται διακρίσεις λόγω των παραδόσεων των προγόνων της.

«[Ο φύλακας στο Hey Chica!] είδε την ταυτότητά μου, μετά με κοίταξε και μου είπε, “Δεν μπορώ να σε αφήσω να μπεις λόγω του προσώπου σου”», ανέφερε η 23χρονη. «Έχω υποστεί διακρίσεις και στο παρελθόν λόγω των τατουάζ μου, αλλά όχι σε βαθμό που να μου απαγορευτεί η είσοδος».

Γι’ αυτό η Moale αποφάσισε να μιλήσει για το συμβάν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, λέγοντας πως το συγκεκριμένο μπαρ «είναι ρατσιστικό» και αργότερα ζήτησε γραπτή απολογία.

moale-tatouaz-prosopo-porta-3_city.png
Φωτογραφία: Moale James/Facebook.



Το μπαρ απάντησε στην 23χρονη μέσω προσωπικού μηνύματος λέγοντας πως «λυπούνται για την εμπειρία της».

«Σεβόμαστε το γεγονός πως πως ο κανόνας μας σάς έχει προκαλέσει αναστάτωση. Στο “Hey Chica!” επιβάλλουμε μια γενική πολιτική που απαγορεύει τα τατουάζ στο κεφάλι και το πρόσωπο. Αν και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι μια αυστηρή πολιτική, θα συνεχίσουμε να την επιβάλλουμε βάσει του “νόμου περί οινοπνευματωδών ποτών”».

moale-tatouaz-prosopo-porta-1_city.png
Εικόνα: Moale James/Facebook.



Η πολιτική στην οποία αναφέρεται το μπαρ είναι ο νόμος τροποποίησης της νομοθεσίας περί σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος του Κουίνσλαντ.

Η πολιτική, που εισήχθη από την κυβέρνηση της Αναστάζια Παλασέι το 2016, αφορά τα σύμβολα που επιτρέπεται να φέρουν οι άνθρωποι μέσα σε αδειοδοτημένους χώρους.

Ο νόμος ωστόσο, δεν απαγορεύει την είσοδο σε άτομα με τατουάζ προσώπου όπως αυτά της Moale, σύμφωνα με το LadBible.

«Είναι 2022», είπε η 23χρονη. «Δεν είναι εντάξει να υποθέτουμε ότι αυτός ο κανόνας μπορεί να αφορά όλους όσοι έχουν τατουάζ. Είναι γελοίο».

moale-tatouaz-prosopo-porta-4_city.png
Φωτογραφία: Moale James/Facebook.



Η 23χρονη έλαβε τα reva reva της τον περασμένο μήνα για να σηματοδοτήσει την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο.

«Όλα τα τατουάζ μου σηματοδοτούν μια διαφορετική στιγμή στη ζωή μου», είπε. «Φοράω τα σημάδια των προγόνων μου στο σώμα μου... προσδιορίζουν το ποια είμαι».

Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Ποτών και Τυχερών Παιγνίων του Κουίνσλαντ (OLGR) είπε στο ABC ότι ο νόμος δεν αφορούσε τους κώδικες ενδυμασίας σε αδειοδοτημένους χώρους, αλλά μόνο απαγορευμένα αντικείμενα που σχετίζονται με αναγνωρισμένες εγκληματικές οργανώσεις.

«Οι κάτοχοι άδειας μπορούν επίσης να αρνηθούν την είσοδο σε ένα άτομο για οποιονδήποτε άλλο λόγο, υπό τον όρο ότι δεν παραβιάζει τους νόμους περί διακρίσεων», είπε ο εκπρόσωπος στο ABC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ