Ένα ζαχαροπλαστείο στη Βραζιλία προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας

Και ο λόγος είναι το σχήμα των γλυκών που πουλά!

Article featured image
Article featured image


Στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας άνοιξε πρόσφατα ένα ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο, το οποίο όμως απαγορεύει την είσοδο σε ανηλίκους και ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος. Τα γλυκά που πουλά έχουν σχήμα που παραπέμπει σε ανδρικά και γυναικεία γεννητικά όργανα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις μέχρι και την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώραςΕδώ και έναν μήνα, μετά το άνοιγμά του στην περιοχή της Ιπανέμα, το ζαχαροπλαστείο «La Putaria» έχει προσελκύσει πλήθος πελατών που είναι περίεργοι να δοκιμάσουν τα «ερωτικά» γλυκά του, όμως έχει πυροδοτήσει επίσης αντιδράσεις κατοίκων, που απευθύνθηκαν στις αρχές.

Πριν από λίγες ημέρες, η υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Βραζιλίας για την προστασία των καταναλωτών απαγόρευσε την πώληση σε όλη τη χώρα «προϊόντων που μιμούνται το σχήμα των γεννητικών οργάνων και/ή μερών του σώματος με τρόπο σεξουαλικό, ερωτικό ή πορνογραφικό».Το συγκεκριμένο κατάστημα, πάντως, είχε ήδη μεριμνήσει να μην επιτρέπει την είσοδο σε ανηλίκους. Οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν όμως να κρύψουν την επιγραφή έξω από το ζαχαροπλαστείο και την κάλυψαν με ένα πάνελ ροζ χρώματος.

«Με εξέπληξε πολύ», είπε η Ζουλιάνα Λόπες, υπεύθυνη για το franchise της επιχείρησης, η οποία είχε ανοίξει νωρίτερα ένα κατάστημα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και ένα άλλο στο Μπέλου Οριζόντσι της νοτιοανατολικής Βραζιλίας. «Ήξερα ότι δεν θα ευχαριστούσε ορισμένους ανθρώπους, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φθάναμε εδώ», πρόσθεσε.

Το ζαχαροπλαστείο υποδέχεται τους πελάτες στο εσωτερικό του καταστήματος με επιγραφές neon γεμάτες υπονοούμενα, όπως «Πιο νόστιμο από του πρώην σου».Χαμογελώντας πονηρά και απαθανατίζοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα τον ασυνήθιστο πάγκο με τα γλυκίσματα, για να ανεβάσουν αργότερα φωτογραφίες στο Instagram, οι πελάτες καλούνται αρχικά να επιλέξουν το σχήμα που προτιμούν: ανδρικά ή γυναικεία γεννητικά όργανα.

«Δεν συμφωνώ (με την υπουργική απόφαση)» λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο μια μεσήλικη, κρατώντας στο χέρι ένα γλύκισμα σε σχήμα φαλλού. «Είναι ένα παιχνίδι… Προσωπικά το βρίσκω εμπνευσμένο», συμπληρώνει.Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας αποφάσισε να λάβει μέτρα μετά τις προσφυγές κατοίκων στην Ιπανέμα και παρέμβαση από το εμπορικό επιμελητήριο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ