Το iOS 16 έρχεται με δύο πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις

Πλέον τα iMessage στο iPhone δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Article featured image
Article featured image


Το iMessage έχει γίνει ίσως ο πιο διαδεδομένος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των κατόχων iPhone και η καινούργια αναβάθμιση του λογισμικού iOS θα κάνει την εμπειρία χρήσης της συγκεκριμένης εφαρμογής (και πολλών άλλων) πιο ευχάριστη.

Η αποστολή λάθος μηνυμάτων ή τα μηνύματα με τυπογραφικά λάθη ανήκουν στο παρελθόν, αφού με το iOS 16, που θα κυκλοφορήσει φέτος τον Σεπτέμβριο, προστίθενται 2 λειτουργίες στο iMessage που όλοι είχαμε ανάγκη.


«Επεξεργασία»

Η αναβάθμιση του λογισμικού θα δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός μηνύματος που έχει ήδη αποσταλεί σε άλλο κινητό, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να διορθώσουν ένα λάθος που περιέχει το μήνυμά τους, χωρίς να στέλνουν περισσότερα μηνύματα με αστερίσκους ακολουθούμενους από διορθώσεις.

nea-xaraktiristika-apple-imessage-2-resize_City.png



Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν ο παραλήπτης του μηνύματος θα μπορεί να δει πώς έμοιαζε το αρχικό μήνυμα, όπως συμβαίνει σε άλλες εφαρμογές που προσφέρουν ένα ανάλογο χαρακτηριστικό.


«Αναίρεση Αποστολής»

Η κατάργηση μηνυμάτων ή η διαγραφή τους, δεν ήταν ποτέ δυνατή στην εφαρμογή του iMessage. To iOS 16 όμως, αναμένεται να εισαγάγει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο υπάρχει ήδη εδώ και καιρό στο Facebook Messenger.

nea-xaraktiristika-apple-imessage-1-resize_City.png



Πατώντας παρατεταμένα ένα μήνυμα που έχει ήδη σταλεί, μια από τις επιλογές που θα αναγράφονται στο μενού θα είναι και η «Αναίρεση Αποστολής». Όταν αυτή επιλεχθεί το συγκεκριμένο μήνυμα θα αφαιρείται από τη συνομιλία και στο κάτω μέρος της οθόνης θα γράφει «Έχετε ακυρώσει ένα μήνυμα».

nea-xaraktiristika-apple-imessage-3-resize_City.png



Τέλος, τα μηνύματα επισημαίνονται ως αναγνωσμένα μόλις ανοίξει μια συνομιλία, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που δεν μπορεί ο παραλήπτης να απαντήσει αμέσως; Το iOS 16 θα προσθέσει τη δυνατότητα επισήμανσης μιας συνομιλίας ως μη αναγνωσμένης, ακριβώς όπως ένα email.

Η επισήμανση μιας συνομιλίας ως μη αναγνωσμένης θα λειτουργεί για το iMessage και τα SMS, αλλά η «Επεξεργασία» και η «Αναίρεση Αποστολής» προορίζονται μόνο για το iMessage.


Δεν αλλάζουν μόνο τα μηνύματα

Νέα προϊόντα, αναβάθμιση λογισμικού και καινούργιες λειτουργίες – μερικές από τις οποίες οι φαν απαιτούσαν επί καιρό – ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC, του συνεδρίου Worldwide Developer Conference. Ανάμεσα στις σημαντικότερες μεταβολές, οι οποίες θα αλλάξουν την εμπειρία των χρηστών, είναι οι εξής:

- Lock screen: Επιτρέπει περισσότερες τροποποιήσεις και τη χρήση widget στην κλειδωμένη οθόνη της συσκευής. Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται από το κάτω μέρος της οθόνης και τα «Live Activities», όπως για παράδειγμα τα σκορ σε κάποιον αγώνα, θα μπορούν να εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

- SharePlay: Η λειτουργία αυτή επέτρεπε για παράδειγμα σε δύο χρήστες να κάνουν live streaming μαζί σε μία ταινία μέσω FaceTime. Τώρα οι χρήστες θα μπορούν να το κάνουν και μέσω iMessage. Επίσης, θα μπορεί κανείς ευκολότερα να ξεκινήσει παιχνίδια με τους φίλους του.

- Live Text: Η λειτουργία αυτή θα έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει και να αντικαθιστά κείμενο που εντοπίζει σε μία φωτογραφία, επιτρέποντας στον χρήστη να διαβάζει ευκολότερα ένα απεικονιζόμενο κείμενο, όπως για παράδειγμα ένα μενού σε μία ξένη γλώσσα.

- Buy Now Pay Later: Μέσω του «Apple Pay Later», ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Apple Pay σπάζοντας την αγορά του σε τέσσερις πληρωμές χωρίς επιπλέον χρέωση. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα λειτουργεί κανονικά, όπου και το Apple Pay.

- Χάρτες: Αλλαγές θα γίνουν στην εφαρμογή Maps σε αρκετές τοποθεσίες, μεταξύ άλλων στη Γαλλία, την Ελβετία, τη Νέα Ζηλανδία, το Βέλγιο, το Ισραήλ, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο, το Μονακό και αλλού. Επίσης, θα βελτιωθεί η λειτουργία του ορισμού πολλών στάσεων σε μία διαδρομή.



- Apple News: Ο χρήστης θα μπορεί να ακολουθεί ειδήσεις και θα λαμβάνει στοχευμένες ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα αθλήματα και ομάδες.

- Family Sharing: Οι χρήστες που το χρησιμοποιούν για να περιορίσουν τη χρήση του iPad στα παιδιά τους, θα μπορούν να ζητήσουν περισσότερο χρόνο μέσω iMessage.

- Κοινή βιβλιοθήκη: Οι χρήστες θα έχουν κοινή βιβλιοθήκη με την οικογένεια ή φίλους, ώστε να μοιράζονται για παράδειγμα φωτογραφίες.

- Home App: Ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις συσκευές Apple που βρίσκονται σε διάφορα δωμάτια τους σπιτιού μέσω μίας οθόνης.

- CarPlay: Ανάλογα με το τι επιτρέπει το κάθε αυτοκίνητο, το «CarPlay» θα μπορεί να προσφέρει μία σειρά λειτουργιών, όπως την παρακολούθηση της ταχύτητας, προβλήματα στα καύσιμα, χειρισμό του κλιματιστικού κ.α.

- iPadOS: Ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται με καλύτερο τρόπο τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές ταυτόχρονα.


Δείτε όλη την παρουσίαση της Apple που έγινε στις 6 Ιουνίου:



Με πληροφορίες από howtogeek.com & moneyreview.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ