Αμερικανίδα τουρίστρια προκάλεσε ζημιά 25 χιλ. ευρώ σε ιστορικό μνημείο της Ρώμης

Της επέβαλαν πρόστιμο 400 ευρώ και απαγορεύτηκε σε αυτήν και τον σύντροφό της να ξαναεπισκεφθούν το σημείο.

Article featured image
Article featured image



Μια Αμερικανίδα τουρίστρια προκάλεσε ζημιά αξίας 25.000 ευρώ αφού πέταξε το ηλεκτρονικό της σκούτερ στην ιστορική Σκαλινάτα της Ρώμης.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από περαστικό τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε την 28χρονη και επέβαλε πρόστιμο 400 ευρώ σε αυτήν και τον 29χρονο σύντροφό της, ο οποίος είχε κατρακυλήσει το δικό του ηλεκτρονικό σκούτερ στα μαρμάρινα σκαλιά του 18ου αιώνα.



Στο ζευγάρι απαγορεύτηκε επίσης να επιστρέψουν στο διάσημο μνημείο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που υποβλήθηκε σε αποκατάσταση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ το 2015. Το περιστατικό σημειώθηκε δύο εβδομάδες αφότου ένας επισκέπτης από τη Σαουδική Αραβία οδήγησε μια Maserati πάνω στα σκαλιά.



Σημειώνεται πως το 2018 απαγορεύτηκε στους ανθρώπους να κάθονται στα Ισπανικά Σκαλιά.

Ο αριθμός των τουριστών στην ιταλική πρωτεύουσα έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, με τα πλήθη να κατακλύζουν τα πολιτιστικά ορόσημα. H ανάκαμψη του κλάδου ωστόσο, έχει δει και την επιστροφή τουριστών που παραβιάζουν τους κανόνες της ευπρέπειας. Τον Απρίλιο, δύο Ολλανδοί επισκέπτες δέχτηκαν πρόστιμο 1.000 ευρώ επειδή μπήκαν στη Φοντάνα ντι Τρέβι, κάτι που ήταν αρκετά συνηθισμένο πριν από την πανδημία.

Λίγες ημέρες πριν, ένας 39χρονος Αργεντινός κατηγορήθηκε για παραβίαση των αυστηρών κανόνων της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μετά τη συντριβή ενός drone στην οροφή ενός μνημείου στο κέντρο της Ρώμης.

Πετούσε το drone του στην Piazza Venezia όταν έχασε τον έλεγχο της συσκευής και εκείνη έπεσε στην οροφή του κτιρίου του 15ου αιώνα, από όπου ο φασίστας δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι εκφώνησε μερικές από τις πιο διάσημες ομιλίες του.


Τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στη Ρώμη

Τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν αποκλειστικά στη Ρώμη: μια εβδομάδα νωρίτερα δύο Μεξικανοί τουρίστες έριξαν το drone τους στον Πύργο της Πίζας.

Η Βενετία είναι επίσης δημοφιλής στόχος για τουρίστες με κακή συμπεριφορά. Η αστυνομία ανανέωσε την καταστολή των ακατάλληλων επισκεπτών στην πόλη το περασμένο καλοκαίρι, λέγοντας ότι η επιστροφή του τουρισμού συνέπεσε με «σημάδια αστικής υποβάθμισης».

Μεταξύ αυτών που επιβλήθηκαν πρόστιμο ήταν ένας Γάλλος τουρίστας που έκανε κωπηλασία κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού με το stand-up paddleboard του και δύο Γερμανίδες που έκαναν ηλιοθεραπεία με μπικίνι δίπλα στην εκκλησία San Stae.



Με πληροφορίες από Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ