Ένα 3χρονο αγόρι βρέθηκε σώο αφού επέζησε για δύο μέρες στην άγρια φύση της Μοντάνα

Τις μέρες που ήταν μόνο στο δάσος, η θερμοκρασία το βράδυ είχε πέσει στους 4 βαθμούς, ενώ υπήρχαν καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

Article featured image
Article featured image


Ένα 3χρονο αγόρι βρέθηκε ταλαιπωρημένο αλλά ζωντανό, αφού επέζησε δύο ημέρες μόνο του στην άγρια φύση της Μοντάνα, σε χαμηλές θερμοκρασίες, το σαββατοκύριακο.

Ο Ράικερ Γουέμπ βρέθηκε την Κυριακή σώος, αλλά «πεινασμένος, διψασμένος και παγωμένος», μετά από δύο ημέρες που είχε χαθεί σε δάσος στη Μοντάνα και ενώ τον αναζητούσαν άπαντες και είχαν συσταθεί ειδικά κλιμάκια ερευνών με εκπαιδευμένα άτομα, σκύλους, drones, ελικόπτερα ακόμη και σκάφη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λίνκολν.

Ο τρίχρονος δηλώθηκε ως αγνοούμενος λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής από έναν γείτονα. Στη συνέχεια έγινε αντιληπτό ότι το παιδί είχε ήδη εξαφανιστεί για περισσότερες από δύο ώρες πριν από τη δήλωση στην αστυνομία και ότι τελευταία φορά τον είχαν δει να παίζει με τον οικογενειακό σκύλο στην αυλή του σπιτιού τους, νότια του Τρόι, στη Μοντάνα, στην ανατολική πλευρά της λίμνης Μπουλ.

285458001_382148597283281_1655037532943327734_n.jpg
Η φωτογραφία του μικρού που δόθηκε στη δημοσιότητα, όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για εντοπισμό του.


Τις δύο αυτές ημέρες, που αγνοούνταν, ήταν μόνος του στη δασώδη περιοχή, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους 4 βαθμούς τη νύχτα του Σαββάτου και οι καταιγίδες και οι έντονες βροχοπτώσεις επηρέασαν την προσπάθεια αναζήτησης.

Οι ομάδες εναέριας έρευνας αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω εξαιτίας «πολύ κακών καιρικών συνθηκών, βροχής και χαμηλής ορατότητας», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Η πυκνή βλάστηση στην περιοχή έκανε επίσης την αναζήτηση του μικρού αγοριού «εξαιρετικά δύσκολη», πρόσθεσε το γραφείο.

Ο Ράικερ βρέθηκε τελικά στην κομητεία Σάντερς, περίπου 2,4 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε, καθώς μια ομάδα 53 ατόμων χτένιζε επί δύο ημέρες την περιοχή.

αγόριμοντάνα3.jpg
H ομάδα που συστάθηκε για εντοπισμό του 3χρονου αγοριού.


«Ήταν σε καλή διάθεση και προφανώς υγιής, αν και πεινούσε, διψούσε και κρύωνε», ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Ο μικρός Ράικερ μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο Cabinet Peaks για εξετάσεις.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λίνκολν μοιράστηκε μια φωτογραφία του διασωθέντος αγοριού μέσα στο ασθενοφόρο. Φορούσε πιτζάμες και φαινόταν να έχει ματώσει η μύτη του.

αγόριμοντάνα2.jpg

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ