Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε γνωστό ποδοσφαιριστή επειδή «τον μπέρδεψε με άλλο»

Ευτυχώς ήταν διάσημος και πρωταθλητής. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image


Θύμα ασυνήθιστης αστυνομικής βίας έπεσε ο άσος της πρωταθλήτριας Ιταλίας Μίλαν, ο Tiémoué Bakayoko, που αγωνίζεται ως δανεικός από την Τσέλσι στο Καμπιονάτο, καθώς η ιταλική αστυνομία τον μπέρδεψε με κάποιον άλλον, με αποτέλεσμα να τον συλλάβει και να τον ακινητοποιήσει, στο κέντρο του Μιλάνου, υπό την απειλή όπλου. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Ιουλίου, αλλά έγινε viral χθες, μετά την κυκλοφορία βίντεο στα social media.

imago1009227635h.jpg



Το βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο δημοσιογράφος της Sport Italia, Tancredi Palmeri, απαθανάτισε το περιστατικό. «Συγκλονιστικά πλάνα του Bakayoko της Μίλαν στο κέντρο της πόλης που κρατήθηκε υπό την απειλή όπλου από την αστυνομία, ενώ αναζητούσαν κάποιον άλλο», έγραψε στο Twitter ο Τανκρέντι.

«Κάποια στιγμή ένας από τους αστυνομικούς πλησιάζει τον συνάδελφό του που κάνει τον σωματικό έλεγχο και τού λέει ότι δεν είναι ο ύποπτος που ψάχνουν, αλλά ένας παίκτης της Μίλαν. Και ο αστυνομικός τού απαντά «ΠΟΙΟΣ;;».



Το βίντεο δείχνει τον αστυνομικό να σπρώχνει τον ξαφνιασμένο ποδοσφαιριστή και να τον ακινητοποιεί πάνω στο περιπολικό, κάνοντάς του σωματικό έλεγχο.

Ενώ φαίνεται να αδειάζει τις τσέπες του Bakayoko και να πετάει το περιεχόμενό τους στην οροφή του αστυνομικού αυτοκινήτου, δύο άλλοι αστυνομικοί, με τραβηγμένα όπλα, στρέφονται προς το αυτοκίνητο του παίκτη. Μια γυναίκα αστυνομικός κρατά το όπλο της και το στρέφει προς έναν άλλο επιβάτη του οχήματος. Ωστόσο, λίγο αργότερα η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι έχει το λάθος άτομο και όταν μάλιστα ενημερώθηκαν για το ποιος είναι, τον άφησαν ελεύθερο.

«Σταμάτησαν τον παίκτη για έλεγχο, αλλά μόλις η αστυνομία επαλήθευσε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό που συνέβη, ζήτησαν συγγνώμη και τον άφησαν να φύγει», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Μίλαν.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας του Μιλάνου, μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος, επιβεβαίωσε ότι έψαχναν «έναν μαύρο άνδρα με πράσινο πουκάμισο» που εμπλέκετο σε επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Σε δηλώσεις του το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας του Μιλάνου ανέφερε ότι «Αναφορικά με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (σ.σ. χθες) , σχετικά με αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε εναντίον του παίκτη της Μίλαν Tiémoué Bakayoko, υπογραμμίζουμε ότι ο έλεγχος έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης, η οποία δικαιολογούσε τη λήψη των υψηλότερων μέτρων ασφαλείας. Επίσης, για λόγους αυτοπροστασίας πραγματοποιήθηκε με τρόπο απολύτως συνεπή με την ισχύουσα κατάσταση κινδύνου».

«Μόλις ταυτοποιήθηκε το άτομο και αποσαφηνίστηκε ότι δεν είχε σχέση με τα γεγονότα, αποδεσμεύτηκε χωρίς να υπάρξει καμία καταγγελία εκ μέρους του εμπλεκόμενου προσώπου».

Η αστυνομία πρόσθεσε: «Ήταν μια παρεξήγηση, αλλά οι συνάδελφοι συμπεριφέρθηκαν σωστά».



Το μήνυμα της Διεθνούς Αμνηστίας

«Οι εικόνες του υπό κράτηση Bakayoko υποδηλώνουν κίνητρα που σχετίζονται με την εθνικότητά του. Μια πρακτική που εισάγει διακρίσεις και θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες σε ένα άγνωστο άτομο», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter το ιταλικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Bakayoko είχε την τύχη να είναι διάσημος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ιταλίας με τη Μίλαν. Αν ήταν απλώς «ένας μαύρος με πράσινο πουκάμισο», ίσως να μην είχε είχε την ίδια «τύχη». Και δυστυχώς υπήρξαμε πολλές φορές θεατές του ίδιου έργου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ