Το 2001 μια έρευνα εντόπισε το πιο αστείο ανέκδοτο στον κόσμο

1,5 εκατ. άνθρωποι ψήφισαν τα αγαπημένα τους ανέκδοτα από μια βάση δεδομένων που περιείχε περίπου 40 χιλιάδες επιλογές.

Article featured image
Article featured image


Κάποιοι έχουν πιο «καμένο» χιούμορ, ενώ άλλοι προτιμούν ανέκδοτα που έχουν το στοιχείο της έκπληξης στο τέλος, ωστόσο, υπάρχει ένα ανέκδοτο που έχει αναδειχθεί το πιο αστείο του κόσμου.

O ψυχολόγος Dr Richard Wiseman του Πανεπιστημίου του Hertfordshir, της Αγγλίας, διεξήγαγε το 2001 μια έρευνα στην οποία επέτρεψε σε επισκέπτες του LaughLab από όλο τον κόσμο, να ψηφίσουν τα 5 καλύτερα ανέκδοτα από μία βάση δεδομένων που είχε περίπου 40.000 επιλογές. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.


Στην πρώτη θέση, αναδείχθηκε το παρακάτω:

«Δύο κυνηγοί βρίσκονται στο δάσος και ξαφνικά ο ένας καταρρέει. Δεν φαίνεται να αναπνέει και τα μάτια του έχουν γυρίσει. Ο άλλος κυνηγός βγάζει το τηλέφωνό του και παίρνει στο νούμερο έκτακτης ανάγκης. “Ο φίλος μου είναι νεκρός, τι να κάνω”, λέει. Από την άλλη άκρη, ο τηλεφωνητής τού λέει: “Ηρεμήστε κύριε, μπορώ να σας βοηθήσω. Πρώτα απ' όλα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είναι νεκρός”. Τη σιγή που ακολουθεί τη διακόπτει ένας πυροβολισμός και ο κυνηγός λέει: “ΟΚ. Τι άλλο να κάνω τώρα;”».

Όπως εξήγησε αργότερα το συγκεκριμένο ανέκδοτο κέρδισε, επειδή μπορούσε να γίνει αντιληπτό από όλο το κοινό, από αναγνώστες από όλες τις χώρες, τόσο άνδρες, όσο και γυναίκες, ενώ ήταν κατανοητό και σε μικρούς και μεγάλους.

Κάποια άλλα για παράδειγμα είχαν πολλές ψήφους μόνο από άνδρες ή μόνο από ανθρώπους νεαρής ηλικίας. Αυτό όμως είχε καθολική αναγνώριση...


Με πληροφορίες από gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ