Vegan μπέργκερ με γεύση «ανθρώπινης σάρκας» κέρδισε βραβείο δημιουργικότητας

Το κοινό είχε διχαστεί με το ανατριχιαστικό διαφημιστικό βίντεο της προωθητικής του καμπάνιας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Youtube / Eat_Oumph

Ένα vegan μπέργκερ που έχει γεύση «ανθρώπινη σάρκα» κέρδισε βραβείο δημιουργικότητας στο Cannes Lions Festival, τον περασμένο μήνα.

Η σουηδική εταιρεία τροφίμων «Oumph!» είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για τη μοναδική γκουρμέ δημιουργία της που, σύμφωνα με τους ίδιους, έχει την υφή ανθρώπινης σάρκας.



Ο συνιδρυτής, εταιρικός σεφ και επικεφαλής καινοτομίας της εταιρείας, Anders Linden, ήταν «ενθουσιασμένος» με τη νίκη στις Κάννες, ενώ θαύμαζε πόσο μακριά έχει φτάσει η τεχνολογία τροφίμων.

Είπε: «Η ανάπτυξη ενός μπέργκερ φυτικής προέλευσης με γεύση ανθρώπινου κρέατος ήταν συναρπαστική και λίγο τρομακτική, και στη συνέχεια η νίκη της καμπάνιας στις Κάννες ήταν απίστευτη!».

«Αναπτύξαμε αυτό το μπιφτέκι σε χρόνο μηδέν, μόλις ξέραμε τι γεύση και υφή αναζητούσαμε. Αυτός είναι ο απόλυτος και παράξενος τρόπος μας για να δείξουμε ότι είναι δυνατό να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε είδος τροφής χρησιμοποιώντας μόνο φυτά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε, η εταιρεία προσκάλεσε θαμώνες σε μια εκδήλωση για το Halloween πέρυσι για να δοκιμάσουν το πρώτο στον κόσμο «μπέργκερ φυτικής προέλευσης που μοιάζει με ανθρώπινο κρέας».

Το μπιφτέκι παρασκευάζεται κυρίως από σόγια, μανιτάρια και πρωτεΐνη σιταριού, καθώς και από φυτικά λίπη και ένα «μυστηριώδες» μείγμα μπαχαρικών.

Ο Παγκόσμιος Brand Leader της «Oumph!», ο Henrik Åkerma, είπε ότι ήθελε το μπέργκερ να ξεπεράσει τα όρια και να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις των ανθρώπων για το φαγητό.



Το κοινό είχε διχαστεί με το ανατριχιαστικό διαφημιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε η «Oumph!» το περασμένο Χαλογουίν. Μερικοί ήταν περίεργοι να δοκιμάσουν το φυτικό μπιφτέκι, όπως έγραψε ένα άτομο: «Αυτό είναι πιθανότατα το καλύτερο μπιφτέκι που θα έχετε την ευκαιρία να φάτε ποτέ. Μια πραγματική εκλεκτή λιχουδιά».

Ένας άλλος σχολίασε: «Το θέλω! Vegan για τα ζώα».

Ένα τρίτο άτομο είπε: «Αυτό είναι επικό».


Ωστόσο, πολλοί ενοχλήθηκαν από το concept

Ένα άτομο είπε: «Και πώς θα ξέρουν τι γεύση έχει αυτό;! Πόσο δαιμονικό».

Ένας άλλος έγραψε: «Τόσο αηδιαστικό. Λυπάμαι, αλλά δεν θα σκεφτώ να αγοράσω τίποτα από αυτήν την εταιρεία στο μέλλον. Έχω τόσες πολλές ερωτήσεις τώρα. Ουφ... ποιος το σκέφτηκε αυτό; Γιατί θα ήθελε κανείς να μάθει τι γεύση έχει η ανθρώπινη σάρκα; Η σκέψη κάνει το στομάχι μου να γυρίζει».

Ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Αυτό είναι άρρωστο! Πλάκα ή όχι!!!!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ