Ειδικός εξηγεί γιατί χτυπάμε τα καρπούζια πριν τα αγοράσουμε

Τα απαραίτητα τιπς για να επιλέξεις μια καλή παττίχα.

Article featured image
Article featured image


Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησαν ο Κυριάκος Ιωάννου και Μάριος Ιγνατίου, οι οποίοι μοιράστηκαν με το τηλεοπτικό κοινό συμβουλές για τη σωστή επιλογή ενός καρπουζιού. Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος εξήγησε γιατί πολλοί χτυπάνε τα καρπούζια πριν τα αγοράσουν και πώς μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ένα αρσενικό από ένα θηλυκό καρπούζι.

«Ο λόγος που κάποιος χτυπά ένα καρπούζι είναι για να δει αν πέρασε το στάδιο του “ώριμου καρπουζιού” και πάει να λιώσει. Μέσω του χτύπου μπορείς να καταλάβεις επίσης αν πάει κάτι λάθος με το καρπούζι, αν έχει κάποιο κενό ή κάποιο “τσάκρισμα”. Ο περισσότερος κόσμος τα χτυπά από συνήθεια, χωρίς να ξέρει τον λόγο», αναφέρει ο Κυριάκος, ο οποίος διατηρεί σημείο πώλησης φρούτων στον παραλιακό δρόμο Κισσόνεργας – Λέμπας.


Αρσενικό και θηλυκό καρπούζι

Σχετικά με το πώς ξεχωρίζει ένα θηλυκό από ένα αρσενικό καρπούζι, ο Κυριάκος λέει πως τα περισσότερα πράγματα που διαβάζει ο κόσμος για το συγκεκριμένο θέμα στο διαδίκτυο «είναι αβάσιμα».

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν το σημείο που φαίνεται κυκλωμένο είναι «ανοιχτό πολύ» τότε το καρπούζι είναι θηλυκό (αριστερά), ενώ όταν είναι μικρότερο και πιο μαζεμένο, τότε το καρπούζι χαρακτηρίζεται ως αρσενικό (δεξιά).

arseniko-thiliko-karpouzi_city.png



Το σημάδι

Πολλές φορές οι απόφαση για το πιο καρπούζι θα αγοράσει ένας καταναλωτής μπορεί να επηρεαστεί και από την εμφάνισή του. Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι «το κίτρινο σημάδι», το οποίο, όπως αναφέρεται στο βίντεο, κάνει πολλούς να νομίζουν πως όταν το φέρει το φρούτο τότε αυτό είναι κακής ποιότητας, ενώ διευκρινίζεται ότι απλά είναι το σημείο με το οποίο ήταν ακουμπημένο στο έδαφος.

«Βασικά αυτό συμβαίνει επειδή δεν “το βλέπει” ο ήλιος και έτσι δεν πρασινίζει», λέει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος.


Δείτε περισσότερα στο απόσπασμα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι»:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ