Ο πληθωρισμός «χτύπησε» μέχρι και τους πιγκουίνους

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από unsplash

Οι πιγκουίνοι και οι ενυδρίδες σε ένα ενυδρείο της Ιαπωνίας αντιμετωπίζουν τα επακόλουθα του πληθωρισμού και απορρίπτουν τις νέες πιο οικονομικές τροφές που τους προσφέρουν οι υπάλληλοι του χώρου έπειτα από μια μεγάλη αύξηση των τιμών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περικοπών και μείωσης των εξόδων, το ενυδρείο Χακόνε, στην περιφέρεια Καναγκάουα της κεντρικής Ιαπωνίας, νοτιοδυτικά του Τόκιο, κατήργησε κάποιες από τις παραδοσιακές και πιο ακριβές τροφές, όπως είναι το σαφρίδι, προτιμώντας το φθηνότερο σκουμπρί.

Αλλά η αλλαγή αυτή στο μενού δεν έγινε δεκτή με χαρά από όλους, με κάποιους από τους πιγκουίνους να σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού.



«Στην αρχή το παίρνουν στο στόμα τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το πετάνε», εξηγεί στο AFP ο υπεύθυνος του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. «Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», σημειώνει.

Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου, που απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι, επισημαίνει ο Σιμαμότο.

Οι Αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20 με 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές, καταλήγει ο Σιμαμότο.

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ