Γυναίκα στις ΗΠΑ κόντεψε να πεθάνει μετά από οργασμό

«Δεν είναι συχνό φαινόμενο», είπαν οι γιατροί.

Article featured image
Article featured image


Μια 45χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ κόντεψε να πεθάνει μετά από οργασμό κατά την ερωτική πράξη με τον σύζυγό της, σύμφωνα με μια ιατρική μελέτη.

«Η ασθενής βρισκόταν σε σεξουαλική επαφή με τον σύζυγό της και κατά τη διάρκεια του οργασμού της ένιωσε έναν δυνατό πόνο στο στήθος που επεκτεινόταν στην πλάτη της», εξήγησε η έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal Case Report. «Δήλωσε ότι τα πόδια της ήταν πιεσμένα στο στήθος της [κατά τη διάρκεια του οργασμού]», προστίθεται.

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό, η ανώνυμη 45χρονη γυναίκα από το Χάτισμπεργκ του Μισισιπή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του τοπικού νοσοκομείου με τα επίπεδα πόνου της να φτάνουν τα «10 στα 10». Προσβλήθηκε επίσης από ξαφνική ναυτία και δύσπνοια.

Όταν το προσωπικό του νοσοκομείου προχώρησε σε ελέγχους, η γυναίκα έδειξε μια ανησυχητική ένδειξη αρτηριακής πίεσης 220/140 mmHg - κατά μέσο όρο, η υγιής αρτηριακή πίεση για μια γυναίκα στα 40 της είναι περίπου 120/80, σύμφωνα με τα CDC.

«Η ασθενής είχε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό υπέρτασης και είναι καπνίστρια εδώ και περίπου 17 χρόνια. Δήλωσε ότι κάπνιζε επί του παρόντος 6 έως 7 τσιγάρα την ημέρα», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι γιατροί τής έδωσαν μορφίνη και φαιντανύλη για να μειώσουν τον πόνο και τελικά διαπίστωσαν ότι υπέστη ρήξη στο τοίχωμα της αορτής της.

Έπειτα, έγιναν αρκετές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από οξύ αορτικό σύνδρομο ή AAS, ένα σύνδρομο που βρίσκεται στο φάσμα των «απειλητικών για τη ζωή ασθενειών», σύμφωνα με την έκθεση. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι είχε παρουσιάσει ένα αορτικό ενδομυϊκό αιμάτωμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πλήρη ρήξη στην αορτή.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ρήξη αορτής μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο και κατά μέσο όρο, έχει σκοτώσει το 40% των πασχόντων, όπως αναφέρεται στην έρευνα.

Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση στην αρτηρία της, σταθεροποιώντας τελικά την αρτηριακή της πίεση με φάρμακα.

«Ένα ενδοτοιχωματικό αιμάτωμα αορτής σε μια γυναίκα 45 ετών κατά τη σεξουαλική επαφή, όπως φαίνεται στην ασθενή στην περίπτωσή μας, δεν είναι συχνό φαινόμενο», επιβεβαίωσαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους μελετητές, οι 60χρονοι άντρες αντιμετωπίζουν συχνότερα από τις γυναίκες προβλήματα με την αορτή τους ή άλλα καρδιακά θέματα, κατά τη διάρκεια του σεξ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ