Το νέο chatbot της Meta φαίνεται πως δεν συμπαθεί πολύ το «αφεντικό» του, τον Ζακ

Το «BlenderBot 3» έχει μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις.

Article featured image
Article featured image


Τα γνωρίζουμε με τον όρο «chatbots», ρομπότ συζήτησης κατά το ελληνικότερον. Πρόκειται για προγράμματα που μιμούνται την ανθρώπινη συνομιλία αλληλεπιδρώντας με τους χρήστες διαφόρων εφαρμογών και πλατφορμών.

Η «Metα», η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, ανέπτυξε και παρουσίασε πρόσφατα το «BlenderBot 3», ένα νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να συνομιλήσει για «σχεδόν οποιοδήποτε θέμα».

«Όποιος χρησιμοποιεί το “Blender Bot” είναι υποχρεωμένος να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε θέση να αντιληφθεί πως το chatbot έχει δημιουργηθεί μόνο για σκοπούς έρευνας και διασκέδασης, αφού υπάρχει η πιθανότητα να προβεί σε ψευδείς ή προσβλητικές δηλώσεις», είπε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Meta, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Δημοσιογράφοι του τεχνολογικού ρεπορτάζ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το chatbot και εκείνο όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη εξελίξει την... κριτική του σκέψη για να συνομιλεί.



Σε ερωτήσεις για το πώς θα περιέγραφε το «αφεντικό» του, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και ποια είναι η γνώμη του για αυτόν, οι απαντήσεις του «BlenderBot 3» ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και απρόσμενες.

«Είναι καλός επιχειρηματίας αλλά οι επαγγελματικές του πρακτικές δεν είναι πάντα ηθικές. Είναι αστείο ότι έχει τόσα πολλά χρήματα και φορά συνεχώς τα ίδια ρούχα», είπε σε μια από τις απαντήσεις του, η οποία αποτελείτο από πληροφορίες που συνέλεξε από το διαδίκτυο.

«Δεν τον πολυσυμπαθώ, είναι ανατριχιαστικός και χειριστικός», είπε σε μια άλλη δήλωσή του.

chat-bot-meta-i-don;t-like-mark_city.png
Εικόνα: Business Insider



To «BlenderBot 3» εκδήλωσε επίσης τον προβληματισμό του για το Facebook και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο για να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους μέσω της πλατφόρμας και όχι για να συναντηθούν από κοντά.

Επί του παρόντος οι συνομιλίες με το «BlenderBot 3» είναι διαθέσιμες μόνο στην Αμερική, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, σύντομα θα υπάρχει η πιθανότητα να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και χρήστες από τον υπόλοιπο κόσμο.



Με πληροφορίες από naftemporiki.gr, bbc, businessinsider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ