Άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο τούνελ που έσκαβε, για να ληστέψει τράπεζα

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν οκτώ ώρες, για να τον απεγκλωβίσουν.

Article featured image
Article featured image


Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα που θάφτηκε μέσα στη σήραγγα που έσκαβε, μετά από κατάρρευση δρόμου κοντά στο Βατικανό. Πιστεύεται ότι ήταν μέλος συμμορίας, που προσπαθούσε να κάνει ριφιφί σε τράπεζα, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από ένα από τα άλλα τέσσερα άτομα που ήταν μαζί του, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο άνδρας παγιδεύτηκε και θάφτηκε κάτω από έξι μέτρα χώμα για περίπου οκτώ ώρες. Δεκάδες πυροσβέστες επιχειρούσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τον άνδρα. Η επιχείρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα περίπλοκη καθώς χρειάστηκε να σκάψουν, με ιδιαίτερη προσοχή, μία παράλληλη τρύπα για να τον βγάλουν.

rome-tunnel-collapse.jpg



Τού χορηγήθηκε οξυγόνο αλλά και τροφή και όταν τελικώς τον έβγαλαν ο κόσμος, που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει, ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παραμένει. Είναι σε κρίσιμη, αλλά όχι επικίνδυνη για τη ζωή του, κατάσταση, ενημέρωσε η αστυνομία.



«Δύο άνδρες από τη Νάπολη συνελήφθησαν για αντίσταση κατά της Αρχής και δύο από τη Ρώμη για καταστροφή δημόσιας περιουσίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Συνεχίζουμε την έρευνα, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι διαρρήκτες, είναι ένα από τα σενάρια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία πάντως εκτιμά ότι οι άνδρες έσκαβαν το τούνελ, το οποίο ξεκινούσε κάτω από ένα κλειστό κατάστημα, για να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο μιας κοντινής τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, οι άνδρες είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να ληστέψουν κοντινή τράπεζα στις 15 Αυγούστου, όταν τα ιταλικά καταστήματα είναι κλειστά λόγω της αργίας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η τράπεζα θα ήταν κλειστή και η Ρώμη ημιερημική.

FZ5SA6IXEAA2c6v.jpg

5166.jpg

άνδραςτούνελ_city.jpg



Το τούνελ που έσκαβαν βρέθηκε κάτω από ένα άδειο κατάστημα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο κοντά στο Βατικανό. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι «κανείς δεν είχε δώσει πραγματικά προσοχή, επειδή το κατάστημα είχε νοικιαστεί και όλοι νόμιζαν ότι ανακαινιζόταν και δεν υπήρχε θόρυβος».

Από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο εγκλωβισμένος είχε καταδικαστεί για ληστεία στο παρελθόν, όπως και τα άλλα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ