Η «πιο διάσημη γάτα στον κόσμο» γιόρτασε τα ενδέκατα γενέθλιά της μέσα σε ένα ιδιωτικό τζετ

Η Choupette Lagerfeld εξακολουθεί να ζει μια χλιδάτη ζωή, ακόμα και μετά τον θάνατο του «πατέρα» της.

Article featured image
Article featured image


Η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, η Choupette, έγινε 11 ετών και το «γιόρτασε» με ένα πάρτι σε ιδιωτικό τζετ.

Η «πιο διάσημη γάτα στον κόσμο», όπως την αποκαλούσε ο σχεδιαστής, έχει λογαριασμούς στα social media, όπου αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το πάρτι των γενεθλίων της. Αυτό περιελάμβανε μπαλόνια, σαμπάνια, λουλούδια, τούρτα και δώρα από το brand του Καρλ Λάγκερφελντ.



«Χρόνια μου πολλά», ανέφερε η ανάρτηση με την γάτα να «ευχαριστεί» τις εταιρείες που οργάνωσαν το πάρτι και που παρείχαν το ιδιωτικό τζετ. Πάντως, η Choupette «διευκρίνισε» ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος, σε προάστιο του Παρισιού, «εις μνήμην των πολλών ταξιδιών με τον μπαμπά μου».

Πηγή έμπνευσης για τις συλλογές του, συντροφιά και συνοδός στα ταξίδια του, η διάσημη γάτα Βιρμανίας δεν έφευγε από το πλευρό του «πατέρα» της, γι' αυτό και ο Λάγκερφελντ τής είχε μεγάλη αδυναμία. Μάλιστα, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως δεν πίστευε ποτέ πως θα ερωτευόταν μία γάτα.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Λάγκερφελντ, πληροφορίες ήθελαν τη λατρεμένη του γάτα να κληρονομεί ένα μέρος της τεράστιας περιουσίας του που υπολογίζεται γύρω στα 300 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Ωστόσο, ο ίδιος ο σχεδιαστής στο παρελθόν είχε δηλώσει πως η Choupette ήταν μια κληρονόμος και είχε τη δική της περιουσία, αφού φημολογείται πως για ειδικά πρότζεκτ που η γάτα είχε συμμετάσχει, είχε λάβει απολαβές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Μην ξεχνάμε πως ο πιστοποιημένος λογαριασμός της στο Instagram έχει 120 χιλιάδες ακολούθους.



Ο Καρλ Λάγκερφελντ, που διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής των οίκων Chanel και Fendi, πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με τη The Standard, η Choupette μπήκε στη ζωή του το 2011. Ο σχεδιαστής συμφώνησε να φιλοξενήσει τη γάτα, της οποίας κηδεμόνας τότε ήταν το μοντέλο Μπατίστ Τζιαμπικόνι, αλλά τελικά ο Λάγκερφελντ την υιοθέτησε.

Μετά τον θάνατο του σχεδιαστή, κηδεμόνας της γάτας έγινε η Φρανσουά Κασότ, πρώην οικονόμος του Λάγκερφελντ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ