Τύπος έσπασε το ρεκόρ για… το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει γίνει με βάρκα-κολοκύθα

Την καλλιεργούσε για σχεδόν 10 χρόνια και την ονόμασε «Μπέρτα».

Article featured image
Article featured image


Ένας 60χρονος άντρας από τις ΗΠΑ, την τελευταία δεκαετία καλλιεργούσε μια κολοκύθα, η οποία τελικά ξεπέρασε τα 300 κιλά και της έδωσε το όνομα «Μπέρτα».

Όταν η «Μπέρτα» έφτασε τα 383 κιλά, ο 60χρονος Ντουέιν Χάνσεν αποφάσισε να την αξιοποιήσει για να καταρρίψει ένα ρεκόρ Γκίνες που είχε θέσει ο Ρικ Σουένσον το 2016, ο οποίος κάλυψε 40,2 χλμ, μέσα σε μια κολοκύθα, κάνοντας κουπί, στη Μινεσότα.



Γι’ αυτό ο Ντουέιν, άνοιξε μια τρύπα στην κολοκύθα του, τοποθέτησε μέσα ένα ψυγειάκι για να μπορεί να κάθετε και τη μετέφερε σε έναν ποταμό στο Μιζούρι, το περασμένο Σάββατο. Από εκεί κωπηλάτησε μέχρι τη Νεμπράσκα, διανύοντας 61 χλμ μέσα στην κολοκύθα του, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Σουένσον για το «πιο μεγάλο ταξίδι με βάρκα- κολοκύθα» κατά 20.8 χλμ.



Το ταξίδι του διήρκησε περίπου 11 ώρες, ενώ υπήρξαν φορές που τα κύματα από διερχόμενες βάρκες απείλησαν να τον ανατρέψουν. «Τα γόνατά μου ακόμη πονάνε. Πιθανότατα δεν θα το ξαναδοκιμάσω», δήλωσε.



Η κόρη του δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανη για τον πατέρα της. «Πάντα έλεγε πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Και πώς να μην το πιστέψεις από κάποιον που πάει και κάνει ακριβώς αυτό που θέλει;», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ