Λεξικό slanguage: Εσύ χρησιμοποιείς σωστά τα acronyms ή είσαι τίποτα boomer;

Στο κυπριακό Instagram παίζει ο πιο OMG διαγωνισμός του φετινού καλοκαιριού και πρέπει να παίξεις ASAP!

Article featured image
Article featured image


Την ιδέα μας την έδωσε ο νέος διαγωνισμός της ΚΕΑΝ στο insta όπου πραγματικά έχει τρελάνει κόσμο. Το γνωστό brand λοιπόν μάς καλεί και φέτος να αποδεχτούμε το ΚΕΑΝ Acronym Challenge και να τεστάρουμε πόσο καλά γνωρίζουμε τη slanguage, δηλαδή τα ακρωνύμια τύπου LOL, BRB, FYI, LMAO κ.λπ. που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας γραπτή επικοινωνία.

Πριν όμως μπείτε insta για να παίξετε στον νέο διαγωνισμό της ΚΕΑΝ, εμείς σάς ετοιμάσαμε «σκονάκι» με τη σημασία δέκα γνωστών -και μερικών όχι και τόσο γνωστών- ακρωνυμίων έτσι ώστε να μην πιαστείτε αδιάβαστοι… ή boomers!


FTW


Κάποιοι το ερμηνεύουν ως F**k the What (που εδώ που τα λέμε δεν πολυβγάζει νόημα) αλλά η επίσημη σημασία του είναι For the Win και χρησιμοποιείται συνήθως ειρωνικά ως ζητωκραυγή ή επιφώνημα γιορτής.


IMO


Ο Dirty Harry (διά στόματος Clint Eastwood) είχε πει πως η γνώμη είναι σαν την… εχμ… τη λιγότερο δημοφιλή οπή του σώματος, ο καθένας έχει από μία - πολύ πριν η γνώμη του καθενός γίνει η ιερή αγελάδα των σόσιαλ μίντια που απαιτεί σεβασμό. In My Opinion, λοιπόν, και όποιος αντέξει!


IRL


Όχι δεν είναι η αμερικανική εφορία (αυτή άλλωστε είναι IRS) αλλά ακρωνύμιο που θα πει In Real Life και χρησιμοποιείται όταν συγκρίνεις μια ιντερνετική περσόνα ή κατάσταση με την πραγματική ζωή. Και συνήθως η πρώτη χάνει πανηγυρικά!


JK


Η δεύτερη δημοφιλέστερη σημασία αυτού του ακρωνυμίου, μετά τα αρχικά της συγγραφέως του Harry Potter φυσικά, είναι Just Kidding και συνοδεύει κάθε ανοησία που έγραψες στα σοβαρά και τώρα φοβάσαι ότι θα φας κράξιμο! Τώρα που το σκέφτομαι, μακάρι να το έγραφε και η Rowling αυτό!


LOL


Όλοι ξέρουμε το Laughing out loud καθώς αυτό το ακρωνύμιο-Μαθουσάλας υπάρχει για περισσότερα από 30 χρόνια! Συνεπώς οπότε δικαιούσαι να το γνωρίζεις και να είσαι και boomer!


NSFW


Ελάτε τώρα, παραδεχθείτε το, σας έχουν στείλει email, sms ή msg με αυτήν την ένδειξη και το ανοίξατε μπροστά στους συναδέλφους με ολέθρια αποτελέσματα επειδή ακριβώς δεν ξέρατε ότι σημαίνει NOT SAFE FOR WORK! Από τα βασικά ακρωνύμια που πρέπει να γνωρίζεις αν δεν θέλεις να ξέρουν στο γραφείο ότι έχεις φίλους που σου στέλνουν ακόμα βίντεο... όχι και τόσο κατάλληλου περιεχομένου!


OMG


Επίσης ένα από τα παλαιότερα ακρωνύμια, το διάσημο Oh My God! εντοπίστηκε στις αρχές του 20ού(!) αιώνα (εδώ κολλάει ένα OMG!) αν και η κοινή χρήση του στο ίντερνετ χρονολογείται στα 90s.


OMW


Αυτό θα πει On My Way και είναι το αντίστοιχο του «έχει φύγει το παιδί» των σουβλατζίδικων


TBH


Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν κατάλαβα το νόημα αυτής της φράσης. Λες και αν δεν την προσθέσουμε, παραδεχόμαστε ότι λέμε ψέματα!


YOLO


Ζεις μονάχα μια φορά (εκτός αν είσαι ο James Bond) οπότε γιατί να μην το γλεντήσεις; Κάνει κάτι τρελό, βγες από την comfort zone, πάρε ρίσκο, διασκέδασε. Παίξε ας πούμε στο νέο διαγωνισμό της ΚΕΑΝ και χτύπα boat party με Λούκα Γιώρκα!

%ce%9a%ce%95%ce%91%ce%9d%20PR%20-%20%ce%95%ce%a3%ce%a5%20%ce%9c%ce%99%ce%9b%ce%91%ce%a3%20SLANGUAGE.png



Τώρα λοιπόν που έκανες εντατικό μάθημα στο slanguage…άνοιξε από το κινητό σου τον σύνδεσμο https://www.instagram.com/ar/1162829550960873/ για να βρεις το σχετικό φίλτρο και να παίξεις επιλέγοντας το σωστό νόημα για κάθε ακρωνύμιο κουνώντας το κεφάλι δεξιά ή αριστερά.

Έπειτα, για να μπεις στην κλήρωση, κάνε share σε στόρι το σκορ σου κάνοντας tag @kean_soft_drinks. Έτσι, θα δεις αν μιλάς τη slanguage like a boss ή σαν boomer (άντε το πολύ Gen X-er) και ταυτόχρονα διεκδικείς προσκλήσεις στο πιο Lit boat party του καλοκαιριού με γκεστ σταρ τον μοναδικό Λούκα Γιώρκα που θα ξεσηκώσει το πλήθος με μια live συναυλία on board!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ