Έχεις ακούσει ποτέ για το μυστηριώδες νησί που λέγεται ότι εμφανίζεται μια φορά κάθε 7 χρόνια;

Όπως η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, έτσι και το «Hy-Brasil», έχει γίνει αντικείμενο πολλών υπερφυσικών ιστοριών ανά τους αιώνες.

Article featured image
Article featured image


Ένα μυστηριώδες νησί, που λέγεται ότι υπάρχει στα ανοιχτά των ακτών της δυτικής Ιρλανδίας, εμφανιζόταν στους χάρτες μέχρι το 1865, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε ποτέ ξανά να επαληθεύσει την ακριβή του θέση, με αποτέλεσμα να αποκαλείται «νησί-φάντασμα» και να αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων, θεωριών, σεναρίων και ιστοριών.

Οι επιβεβαιωμένες θεάσεις του «Hy-Brasil», όπως ονομάζεται το νησί, χρονολογούνται από το 1325 και σύμφωνα με τους ιρλανδικούς μύθους, το θρυλικό νησί τον περισσότερο χρόνο είναι τυλιγμένο από πυκνή ομίχλη. Λέγεται επίσης πως οι ναυτικοί μπορούν να δουν το νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό μια φορά κάθε επτά χρόνια, για μια μέρα.

Όπως η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, έτσι και το «Hy-Brasil» έχει γίνει αντικείμενο πολλών υπερφυσικών ιστοριών ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των αφηγήσεων για προηγμένους πολιτισμούς.

1_Hy-Brasil-phantom-island-2_city.jpg
Χάρτης από τον 16ο αιώνα όπου το «Hy-Brasil» αναγράφεται απλά ως «Brasil». Εικόνα: Abraham OrteliusΜία από τις ιστορίες, αφορούσε τον καπετάνιο Τζον Νίσμπετ, ο οποίος το 1674 φέρεται να έμεινε αποκλεισμένος με το πλήρωμά του στο «Hy-Brasil» ενώ έπλεε από τη Γαλλία στην Ιρλανδία. Την πρώτη μέρα στο νησί βρήκαν ένα ακατοίκητο κάστρο και κοιμήθηκαν εκεί. Όταν ξύπνησαν, βρήκαν έναν άντρα με σοβαρό ύφος και δέκα άνδρες που τον ακολουθούσαν ξυπόλητοι σαν να ήταν οι υπηρέτες του. Αυτοί πήγαιναν προς την ακτή που βρισκόταν το πλοίο.

Ο σοβαρός άντρας αφού γλέντησε με το πλήρωμα του καραβιού, τους αποκάλυψε ότι το νησί ονομαζόταν «O'Brazile». Αυτός και αρκετοί άλλοι άνθρωποι ήταν- όπως είπε- «τυραννικά» κλεισμένοι στο κάστρο εξαιτίας της μαύρης μαγείας που τους είχαν κάνει.

Το νησί λέγεται πως κατοικήθηκε και από ιερείς και μοναχούς που κατείχαν αρχαίες γνώσεις. Ορισμένοι πιστεύουν μάλιστα πως το ταξίδι του Ιρλανδού Αγίου Μπρένταν, που ξεκίνησε για να εντοπίσει τη «Γη της Επαγγελίας» τον 5ο αιώνα θα μπορούσε να ήταν για το «Hy-Brasil».

Η τελευταία γνωστή τεκμηριωμένη θέαση του νησιού ήταν το 1872 από τον Robert O'Flaherty και τον TJ Westropp. Ο τελευταίος είπε ότι το είχε επισκεφτεί τρεις φορές στο παρελθόν και το αγάπησε τόσο πολύ που έφερε την οικογένειά του μαζί για να δει το αγαπημένο του μέρος. Όλοι τους λέγεται πως είδαν το νησί να εμφανίζεται και μετά να χάνεται μπροστά στα μάτια τους.

Η πιο πρόσφατη και ίσως πιο ανησυχητική περιγραφή για το «Hy-Brasil» αφορούσε μια συνάντηση με UFO τον Δεκέμβριο του 1980. Ο «μύθος» λέει ότι διάφορα άγνωστα σκάφη αναφέρθηκαν κοντά στην «RAF Woodbridge», μια στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Ο λοχίας Jim Penniston ισχυρίστηκε ότι άγγιξε ένα ιπτάμενο αντικείμενο που είχε προσγειωθεί και στη συνέχεια έλαβε τηλεπαθητικά μια σειρά από δυαδικούς κωδικούς στο κεφάλι του.

Έγραψε τον κώδικα και τον έβαλε να μεταφραστεί, ο οποίος λέγεται ότι απαριθμούσε τις συντεταγμένες αρχαίων τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο, όπως η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας. Σε αυτούς τους κώδικες συμπεριλήφθηκε επίσης και η τοποθεσία του «Hy-Brasil» - 52.0942532N 13.131269W - καθώς και το έτος προέλευσης του: «8100».

Πολύ ενδιαφέρον μάλιστα, είναι και το γεγονός πως όταν οι προαναφερθείσες συντεταγμένες εισάγονται στο Google Maps οδηγούν σε μια τοποθεσία στον Ατλαντικό Ωκεανό, δυτικά της Ιρλανδίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ