5 λόγοι για να επιλέξεις τον τομέα της Νοσηλευτικής για σπουδές

Γιατί το πρόγραμμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick ξεχωρίζει.

Article featured image
Article featured image

«Το να εργάζεσαι στον τομέα της υγείας είναι λειτούργημα». Όσο κλισέ και να ακούγεται αυτή η φράση, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι υπερήρωες της καθημερινότητάς μας δεν φορούσαν μακριές κάπες αλλά ιατρικές στολές και στηθοσκόπια. Η επιστημονική κοινότητα κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες συνθήκες, ενώ όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της για την έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας είτε μέσω της ανάπτυξης εμβολίων και φαρμακευτικής αγωγής είτε με τη συνεχή φροντίδα των ασθενών. Οι λειτουργοί υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας για όλους τους σωστούς λόγους. Ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας ήταν καθοριστικός και έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Επιστημών Υγείας να αντιληφθούν τη σημαντικότητα του λειτουργήματος που επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Αν έχεις αγάπη για τον άνθρωπο, υπομονή, ευγένεια, αυτοκυριαρχία, κατανόηση και ανεκτικότητα, ψυχική και σωματική αντοχή, υψηλό αίσθημα ευθύνης, μεθοδικότητα και δεξιότητες επικοινωνίας, τότε ίσως έχεις όλα αυτά που χρειάζονται για να ακολουθήσεις το επάγγελμα του νοσηλευτή/τριας.

Στόχος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick είναι να σε εφοδιάσει με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και το ανάλογο ήθος, ώστε να μπορείς να υπηρετήσεις σωστά το επάγγελμα που θα επιλέξεις. Για να το πετύχει αυτό, σου προσφέρει όχι μόνο ποιοτική διδασκαλία, αλλά και συστηματική εμπλοκή σε εξειδικευμένα εργαστήρια και πρακτική άσκηση.

Αν ακόμα το σκέφτεσαι, τότε σου δίνουμε πέντε λόγους για να ακολουθήσεις σπουδές στη Νοσηλευτική!

νοσηλευτικήφρεντ2.jpg



1. Προοπτικές απασχόλησης με ανοδική τάση στη μετά-covid εποχή

Η πανδημία της νόσου COVID-19 κατέδειξε τη μεγάλη ανάγκη νοσηλευτών και νοσηλευτριών στο σύστημα υγείας, μια ανάγκη που δεν θα μειωθεί με το πέρας της. Η μεγάλη ζήτηση σε νοσηλευτικό προσωπικό τεκμηριώνεται από την άμεση απορρόφηση των πτυχιούχων του κλάδου. Όλοι οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου απασχολούνται στο αντικείμενο των σπουδών τους, ενώ πολλοί εργοδοτούνται προτού καν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Το Υπουργείο Υγείας κατέδειξε τη μεγάλη ανάγκη για κατάρτιση περισσότερων νοσηλευτών και νοσηλευτριών καθώς τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση στη ζήτηση για τέτοιους/ες επαγγελματίες.

Επιπρόσθετα, το ΓεΣΥ προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε νοσοκομεία, όμως στους στόχους του είναι η συνεχής παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κι αυτό σημαίνει εργοδότηση νοσηλευτών/τριών στην κοινότητα ως ανεξάρτητων επαγγελματιών υγείας. H ανάγκη για νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας αυξάνεται και λόγω της αύξησης του προσδόκιμου της ζωής και της γήρανσης του πληθυσμού.

Σήμερα, απόφοιτοι/ες του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick βρίσκονται σε θέσεις νοσηλευτικής φροντίδας σε υπηρεσίες υγείας, σε διευθυντικές θέσεις διοίκησης νοσοκομείων, ενώ πολλοί εργοδοτούνται ως ακαδημαϊκοί στον τομέα της εκπαίδευσης και ως ερευνητές/τριες σε ερευνητικά κέντρα της Κύπρου και του εξωτερικού.


2. Πρακτική Άσκηση που κάνει τη διαφορά

Η πρακτική άσκηση στις σπουδές νοσηλευτικής είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού η επαφή σου με τον κόσμο της νοσηλευτικής φροντίδας πρέπει να είναι επαρκής και να σε προετοιμάζει κατάλληλα για την αγορά εργασίας.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick διαθέτει τρία σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια που χρησιμοποιούνται για τις εργαστηριακές ασκήσεις των φοιτητών και των φοιτητριών Νοσηλευτικής: ένα διεπιστημονικό εργαστήριο και δύο εργαστήρια επιδείξεων νοσηλευτικών τεχνικών, ενώ έχουν επίσης πρόσβαση στα εργαστήρια χημείας βιολογίας/βιοχημείας και πληροφορικής του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεργάζεται επίσης με δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας παγκύπρια, δίνοντάς σου την ευκαιρία να αποκτήσεις εμπειρία σε όλο το φάσμα υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Οι απόφοιτοι/ες του Τμήματος Νοσηλευτικής είναι περιζήτητοι και ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους χώρο γιατί προετοιμάζονται επαρκώς για την απασχόλησή τους. Σύμφωνα με τους εργοδότες τους, χάρη στην ολοκληρωμένη κλινική τους εκπαίδευση, διαθέτουν πολύ καλή αντίληψη και ευρεία γνώση του αντικειμένου τους αλλά και σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που φροντίζουν.

νοσηλφρεντφ.jpg



3. Διδασκαλία που εμπνέει


Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick έχει καθιερωθεί για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που προσφέρει και το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που διεξάγεται από τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού. Θα σε διδάξουν διακεκριμένοι και έμπειροι ακαδημαϊκοί, με μεγάλη εμπειρία και ερευνητικές συνεργασίες με διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης.

Θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την προαγωγή της υγείας, την πρόληψη ασθενειών, τη μείωση των κινδύνων υγείας και να προετοιμαστείς κατάλληλα για την ένταξή σου στον κλάδο. Θα αναπτύξεις μια ισχυρή βάση για την ανάπτυξη της κλινικής συλλογιστικής και των κλινικών δεξιοτήτων που απαιτούνται, ώστε να εργαστείς σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγείας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


4. Ισχυροί δεσμοί με την αγορά εργασίας

Οι διασυνδέσεις του Τμήματος με την αγορά εργασίας είναι πολύτιμες. Πολλές εταιρείες και οργανισμοί συνεργάζονται με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και για σκοπούς εργοδότησης απόφοιτων.


5. Ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση

Το Πτυχίο Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και έλαβε αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι απόφοιτοι/ές του εγγράφονται στο Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου και στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Έτσι θα έχεις και ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση για να εξασκήσεις το επάγγελμά σου σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

νοσηλευτικήφρεντ4.jpg



Το χειμερινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23 στο
Πανεπιστήμιο Frederick ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

νοσηλευτικήφρεντ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ