Γηροκομείο στην Ταϊβάν προσέλαβε στρίπερ για να διασκεδάσει τους ενοίκους του [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ζητούμε συγγνώμη».

Article featured image
Article featured image


Ένα γηροκομείο στην Ταϊβάν αναγκάστηκε να απολογηθεί, όταν έγινε γνωστό πως είχε καλέσει μια ημίγυμνη στρίπερ για να κάνει σόου μπροστά σε συνταξιούχους σε αναπηρικά καροτσάκια.

Το Taoyuan Veterans Home, μια κρατική εγκατάσταση στην πόλη Taoyuan που φιλοξενεί βετεράνους του πολέμου, προσέλαβε τη χορεύτρια για να διασκεδάσει τουλάχιστον 12 ηλικιωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια στο πλαίσιο των εορτασμών για το φεστιβάλ του Μεσο-φθινοπώρου – μια σημαντική γιορτή στην κινεζική κουλτούρα, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την εποχική συγκομιδή ρυζιού και σιταριού.



Το βίντεο της παράστασης, που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, βιντεοσκοπήθηκε από έναν παρευρισκόμενο πριν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνει γρήγορα viral.

Στο βίντεο φαίνεται μία μασκοφόρος χορεύτρια ντυμένη με δαντελωτά εσώρουχα, να χορεύει αγκαλιά με έναν ηλικιωμένο άνδρα. Το δε, προσωπικό που παρακολουθεί όσα διαδραματίζονται, χειροκροτούν στον ρυθμό της μουσικής.

Όπως δήλωσε το προσωπικό του οίκου ευγηρίας, ήθελαν να ανεβάσουν το ηθικό των ενοίκων, δεδομένου ότι οι δύο προηγούμενες εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ του Μεσο-φθινοπώρου είχαν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

stripper-nursing-home-04.jpg

Φυσικά, μετά την εμφάνιση του βίντεο στο διαδίκτυο, το γηροκομείο βρέθηκε αντιμέτωπο με αντιδράσεις και αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την πρόσληψη της στρίπερ. Δήλωσε επίσης πως λυπάται βαθύτατα για το περιστατικό που συνέβη στις 7 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από την ετήσια γιορτή της συγκομιδής της περιοχής.

Εκπρόσωπος του γηροκομείου είπε πως οι ενέργειες της στρίπερ ήταν «πολύ ενθουσιώδεις και φλογερές», προσθέτοντας πως το προσωπικό θα είναι «πιο προσεκτικό» όταν σχεδιάζει τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. Ανέφεραν επίσης, πως διοργανώθηκε και ένα «ήρεμο» παιχνίδι μπίνγκο και πως οι ηλικιωμένοι απόλαυσαν κέικ.

Ο εκπρόσωπος του γηροκομείου πρόσθεσε: «Η πρόθεση της εκδήλωσης ήταν να διασκεδάσει τους ενοίκους και να τους κάνει χαρούμενους. Λυπούμαστε πολύ για την προσβολή που προκλήθηκε».

stripper-nursing-home-05-1.jpg

Το φεστιβάλ Mεσο-φθινοπώρου είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές στον ασιατικό πολιτισμό. Στην Κίνα, η γιορτή σηματοδοτείται από επισκέψεις σε συγγενείς, ευχαριστίες για τις σοδειές και προσευχές για καλή τύχη. Οι Κινέζοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής ζητούν μια πλούσια σοδειά για το επόμενο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ