Όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις στον χώρο της Αισθητικής

Η σύγχρονη επιστήμη της Αισθητικής απαιτεί την κατάλληλη εκπαίδευση με πιστοποιημένες πτυχιακές σπουδές που να παρέχουν όλα τα εφόδια στους αποφοίτους, επιτρέποντας την άμεση απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας.

Article featured image
Article featured image


Ο κόσμος της αισθητικής είναι πολύπλευρος και με πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, καθώς πρόκειται για μια διαρκώς εξελισσόμενη επιστήμη, που έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια χάρη στην τεχνολογία και την εξέλιξη της κοσμητολογίας. Πρόκειται για ένα επάγγελμα σύγχρονο, δημιουργικό, καλά αμειβόμενο και με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Η αύξηση της ζήτησης της αγοράς για επαγγελματίες στον κλάδο της Αισθητικής έχει ως αποτέλεσμα και την ανάγκη για ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών στο παραϊατρικό αυτό επάγγελμα. Γι’ αυτό, λοιπόν, η σύγχρονη επιστήμη της Αισθητικής απαιτεί και την κατάλληλη εκπαίδευση με πιστοποιημένες πτυχιακές σπουδές που να παρέχουν όλα τα εφόδια στους αποφοίτους, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της σύγχρονης αισθητικής, αλλά και να επιτρέπουν την άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Αυτός είναι και ο στόχος του επιτυχημένου 4ετούς Πτυχίου Αισθητικής από το Cyprus College που προσφέρεται στα campus του κολεγίου σε Λευκωσία και Λεμεσό. Έχοντας ως βασικό πυλώνα την εξειδικευμένη κατάρτιση σε τομείς όπως η ανατομία, η φυσιολογία-παθοφυσιολογία, η δερματολογία, η φυσική, η πλαστική χειρουργική και αισθητική, η ηλεκτροτεχνία και η χημεία, το Cyprus College θέτει τις βάσεις για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην Κύπρο.

Επιπλέον, οι φοιτήτριες Αισθητικής του Cyprus College αποκτούν θεμελιώδεις γνώσεις για πολλές σημαντικές ενότητες που σχετίζονται με τον τομέα της αισθητικής, όπως η διαιτολογία, η αισθητική γυμναστική και οι πρώτες βοήθειες, ενώ διδάσκονται θεραπείες αισθητικής προσώπου (ραδιοσυχνότητα, υπέρηχοι, μεσοθεραπεία, απολέπιση, χρωματοθεραπεία, Hot Stone για ευεξία και χαλάρωση, κ.ά.). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη χρήση αισθητικών εφαρμογών IPL (Έντονο Παλμικό Φως) και Laser. Μάλιστα, μεταξύ των εξειδικευμένων μαθημάτων που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της τετραετούς φοίτησης περιλαμβάνονται και το Επαγγελματικό Μακιγιάζ, η Κοσμητολογία, οι Μέθοδοι Προσωρινής Αποτρίχωσης και η Ηλεκτρική Αποτρίχωση, η Ονυχοπλαστική και Νέες Τεχνολογίες στην Αισθητική.

16%20SEP%20Aisthitiki%20B.jpg



Με την εγγύηση της μακρόχρονης ιστορίας του, αποτελώντας το πρώτο ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης στην Κύπρο από το 1961, το Cyprus College βρίσκεται στην κορυφή δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη μόρφωση που οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Και αυτό που κάνει το Cyprus College να ξεχωρίζει στις σπουδές αισθητικής και κοσμητολογίας, είναι πως διαθέτει τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα εργαστήρια αισθητικής Cyprus College Shiseido Beauty Lab.

Η μεγάλης σημασίας συνεργασία του κολεγίου με τη Shiseido, ένα brand κολοσσό στην κοσμητολογία, αναβαθμίζει τις δεξιότητες που αποκτούν οι φοιτήτριες στα εξειδικευμένα εργαστήρια ομορφιάς, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Shiseido, τα προϊόντα της οποίας ορίζουν την έννοια της ομορφιάς για περισσότερα από 140 χρόνια. Τα αναβαθμισμένα εργαστήρια αισθητικής επιβεβαιώνουν το Cyprus College ως πρωτοπόρο στον τομέα της αισθητικής, ενώ ταυτόχρονα, προτεραιότητα του κολεγίου παραμένει η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας και η συνεργασία με τη Shiseido ενισχύει την επίτευξη αυτού του στόχου.

Για την απόκτηση του Πτυχίου Αισθητικής, οι φοιτήτριες πραγματοποιούν την πρακτική άσκησή τους σε Ινστιτούτα Αισθητικής και Spa μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Με την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης, οι απόφοιτοι μπορούν να ανοίξουν ιδιόκτητο ινστιτούτο αισθητικής ή να απασχοληθούν σε Ινστιτούτα Αισθητικής, Καταστήματα Καλλυντικών, Spa Ξενοδοχείων, Εταιρείες Προϊόντων και Μηχανήματων Αισθητικής καθώς και ως Make-up artist σε θέατρα και Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών Αισθητικής στο Cyprus College στη Λευκωσία και τη Λεμεσό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://cycollege.ac.cy/el/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ