Ο Έλληνας σεφ του βασιλιά μίλησε για όλες τις «πικάντικες» προτιμήσεις του Μπάκιγχαμ

Τα αυστηρά πρωτόκολλα, οι ιδιαίτερες γευστικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ και οι «παραξενιές» του νέου βασιλιά.

Article featured image
Article featured image


Στο «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε σήμερα ο Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος είναι σεφ για το παλάτι του Μπάκιγχαμ και η βασιλική οικογένεια έχει γευτεί πολλές φορές τα φαγητά του. Μεταξύ άλλων μίλησε για τις ιδιαίτερες γευστικές προτιμήσεις που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ, για μερικά περίεργα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούνται αλλά και για τις «παραξενιές» του νέου βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο σεφ Νίκος, που είναι εξωτερικός συνεργάτης του παλατιού και δεν διαμένει εκεί, είπε πως ό,τι φαγητό και να μαγειρέψει, πριν φτάσει στο πιάτο των γαλαζοαίματων πρέπει να περάσει από ακτινογραφία και μετά να δοκιμαστεί από σερβιτόρους, σαν «ρώσικη ρουλέτα».

Αναφερόμενος σχετικά με τα γεύματα στα οποία υπήρχαν και προσκεκλημένοι, είπε πως οι σερβιτόροι ήταν πολύ περισσότεροι από τους καλεσμένους, αφού όλοι πρέπει να σερβίρονται παράλληλα, ενώ πρόσθεσε επίσης πως με το που σταματούσε η βασίλισσα να τρώει έπρεπε να σταματήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Γι’ αυτό η βασίλισσα έτρωγε πάντα αργά, ούτως ώστε να προλαβαίνουν όλοι να φάνε, σημειώνει ο ίδιος.

Ο σεφ θυμάται επίσης το καμπανάκι που χτυπούσε η βασίλισσα, το οποίο μόλις ακουγόταν έπρεπε όλοι να παρευρεθούν και να αρχίσουν να σερβίρουν.

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή, ο οποίος ρώτησε αν ισχύει η φήμη πως απαγορεύονται τα φαγητά με μυτερές άκρες, ο σεφ ανέφερε πως υπάρχει μέχρι και πρωτόκολλο που λέει ότι η κόρα των σάντουιτς πρέπει πάντα να κόβεται, ούτως ώστε να αποφευχθεί το όποιο ανεπιθύμητο κόψιμο στα χείλη ή τα ούλα.


Οι απαγορεύσεις

Μεταξύ άλλων, ο σεφ είπε επίσης πως καθώς βρισκόταν εν ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ απαγορευόταν να σερβίρουν ρύζι, πατάτες και μακαρόνια, για προσωπικούς λόγους. Ανάμεσα στις απαγορεύσεις που υφίστανται και σήμερα όμως, βρίσκονται οι τροφές των οποίων η παραγωγή περιέχει βία και τα άσπρα αυγά -πρέπει αυστηρά να σερβίρουν βιολογικά καφέ αυγά.


Οι «παραξενιές» του νέου βασιλιά

Σύμφωνα με τον σεφ, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θέλει να τρώει μεσημεριανό και η ομάδα των ατόμων που του μαγειρεύουν, τού ετοιμάζουν ένα πρωινό το οποίο μπορεί να παίρνει μαζί του όπου και να πάει. Σταθερό γεύμα της ημέρας παραμένει το βραδινό και μερικές φορές, αν το ζητήσει ο ίδιος, θα του φτιάξουν και κάτι για το απόγευμα.

Το αγαπημένο φαγητό του νέου βασιλιά, φαίνεται πως είναι το ριζότο με άγρια μανιτάρια. «Έγιναν προτάσεις για ελληνικά γεύματα», αναφέρει ο σεφ Νίκος, και προσθέτει πως «προσπαθούμε να δούμε τις προτιμήσεις του βασιλιά και τις “παραξενιές” του για να μάθουμε καλύτερα, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε». Μεταξύ των προτάσεων που έγιναν συμπεριλαμβάνονται το κριθαράκι, ο τραχανάς, το κριθαρότο και ό,τι μοιάζει με αυτά που του αρέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ