Η στιγμή που ένας αναίσθητος γορίλας κρατά το χέρι μιας νοσοκόμας καθώς περνά από έλεγχο υγείας

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, ο 34χρονος γορίλας των δυτικών πεδιάδων ζυγίζει 181 κιλά και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.

Article featured image
Article featured image


Ένας φωτογράφος, που απαθανάτισε τη στιγμή που ένας αναίσθητος γορίλας κρατά το χέρι μιας νοσοκόμας κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου υγείας, μίλησε για την εμπειρία του.

Στον ζωολογικό κήπο «Buffalo» στη Νέα Υόρκη, ο 34χρονος γορίλας των δυτικών πεδιάδων με το όνομα Κόγκα - που ζυγίζει 181 κιλά - πρέπει να υποβάλλεται σε ένα «MOT υγείας» κάθε δύο χρόνια.

Ο Christian Dobosiewicz, που τράβηξε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του τσεκ-απ του Κόγκα απαθανάτισε της στιγμή που ο γορίλας κρατάει το χέρι μιας νοσοκόμας, καθώς η ομάδα του ζωολογικού κήπου ελέγχει τα δόντια, τα μάτια, τους μύες, τις αρθρώσεις και την καρδιά του, για να βεβαιωθούν πως όλα τα μέλη του σώματος του γορίλα λειτουργούν κανονικά και δεν κινδυνεύει από καρδιακή νόσο.

koga-gorillas-xeri-nosokomas_city.jpg



«Είναι μια μεγάλη διαδικασία και χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα για να διασφαλίσει ότι όλα θα πάνε ομαλά. Είναι τεράστιος και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος, οπότε η κατάσταση μπορεί να είναι τεταμένη από την αρχή της διαδικασίας. Ευτυχώς έχουμε πολύ καλή ομάδα», εξήγησε ο Dobosiewicz.

Παρά την ένταση της κατάστασης, η ομάδα ηρέμησε αμέσως όταν είδε πως ο Κόγκα κρατούσε το χέρι της νοσοκόμας καθώς υποβαλλόταν σε καρδιακό έλεγχο.

Ο Dobosiewicz σημείωσε πώς η χειρονομία αντικατοπτρίζει την ευγενική φύση του ζώου, εξηγώντας πώς ο γορίλας μπορεί να εκπέμπει «κακή εμφάνιση», αλλά αυτό συμβαίνει διότι αυτός είναι ο «ρόλος του ως προστάτης» της ομάδας του.

Ο Dobosiewicz πρόσθεσε ότι ο Κόγκα ήταν «πολύ καλός πατέρας» από τότε που πήγε στον ζωολογικό κήπο το 2007.

koga-gorillas-xeri-nosokomas-2_city.jpg



Ο Dobosiewicz σκέφτηκε πόσο «απίστευτο» ήταν να «βλέπεις το μέγεθος των χεριών και των δακτύλων του [Κόγκα]».

«Έβαλα τα χέρια μου πάνω στα δικά του και αυτό μου έδωσε μια νέα προοπτική. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πόσο δυνατός είναι, καθώς και να πλησιάζεις τόσο πολύ ένα τόσο ενδιαφέρον ζώο», συνέχισε.

Ο Dobosiewicz κατέληξε λέγοντας πως «Όλα πήγαν καλά κατά τη διάρκεια της εξέτασης και ο Κόγκα είναι χαρούμενος και υγιής».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ