Η φιλοζωική οργάνωση PETA «εγκρίνει» το εκκεντρικό ένδυμα της Kylie

Ο οίκος «Schiaparelli» έντυσε τρεις γυναίκες με κεφάλια ζώων για τη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Article featured image
Article featured image


Η Kylie Jenner και ο οίκος «Schiaparelli» δέχτηκαν αναπάντεχες επευφημίες από την οργάνωση PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων), αφού βρήκαν έναν καινοτόμο τρόπο να αναδείξουν το μεγαλείο των άγριων ζώων.

Η 25χρονη μεγιστάνας των καλλυντικών έκανε την εμφάνισή της με ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα στην επίδειξη υψηλής ραπτικής της «Schiaparelli» για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού που «αγκάλιαζε» τις καμπύλες της. Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε στο ένδυμά της ήταν το τεράστιο, ρεαλιστικό κεφάλι λιονταριού που είχε προσαρτηθεί στο μπροστινό μέρος του.


326543749_573006324370716_172696310801839182_n.jpg
Φωτογραφία: Instagram / @kyliejenner



Σε δηλώσεις της στην DailyMail, η πρόεδρος της PETA, Ingrid Newkirk, επαίνεσε την Kylie και τα υπόλοιπα μοντέλα, Naomi Campbell και Irina Shayk, που φόρεσαν παρόμοια ενδύματα, επειδή «πιθανώς έκαναν μια τοποθέτηση κατά του κυνηγιού τροπαίων», εννοώντας το κυνήγι άγριων ζώων και τη συλλογή κομματιών του σώματός τους, κυρίως τα κεφάλια τους.

«Αυτά τα υπέροχα καινοτόμα τρισδιάστατα κεφάλια ζώων δείχνουν ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος — και η εμφάνιση της Kylie, της Naomi και της Irina γιορτάζει την ομορφιά των άγριων ζώων και μπορεί να είναι μια δήλωση ενάντια στο κυνήγι τροπαίων, στο οποίο σκοτώνονται λιοντάρια και λύκοι για να ικανοποιηθεί ο ανθρώπινος εγωισμός», είπε.

naomi-cambel-likos_city.png
Η εμφάνιση της Naomi Campbell με με το κεφάλι ενός μαύρου λύκου. Φωτογραφία: REX/Shutterstock



Ο Newkirk προέτρεψε επίσης τα αστέρια της μόδας να εγκαταλείψουν τη χρήση προϊόντων από μαλλί, τα οποία η PETA λέει ότι οδηγεί στην κατάχρηση και τον τραυματισμό των προβάτων, και των προϊόντων από μετάξι, που έχει ως αποτέλεσμα τον σκοτωμό μεταξοσκωλήκων σε πολλές περιπτώσεις. Ανάρτηση με το ίδιο περιεχόμενο έκανε και στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός της PETA.




irina-shyak-liontari_city.png
Η Irina Shayk με το κεφάλι ενός λιονταριού. Φωτογραφία: REX/Shutterstock



Οι επευφημίες από την PETA ήταν μια αναπάντεχη ανατροπή για την Kylie, η οποία έχει επικριθεί στο παρελθόν από υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων για τη χρήση γούνινων ρούχων.

kylie-jenner-gouna_city.png
Η Kylie Jenner σε εμφάνισή της με γούνα το 2017. Φωτογραφία: GC Images



Η τηλεπερσόνα φορούσε ένα χειμερινό ρούχο που έμοιαζε να είναι φτιαγμένο από γούνα τον περασμένο μήνα ενώ έκανε διακοπές στο Άσπεν του Κολοράντο, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα βρέθηκε αντιμέτωπη με ακτιβιστές ενώ έφευγε από ένα κατάστημα ρούχων που πουλά γούνες αλεπούς.

Σημειώνεται πως δεν φορούσε γούνα τη στιγμή της διαμαρτυρίας, η οποία δεν φαινόταν να επικεντρώνεται στη σταρ.

kylie-jenner-liontari-insta_city.png



«Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ. Ευχαριστώ τον @danielroseberry και τον οίκο @schiaparelli για ένα τόσο ξεχωριστό πρωινό», έγραψε η Kylie στην ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία παρουσίαζε το φόρεμα. «Μου άρεσε που φόρεσα αυτήν τη δημιουργία faux art κατασκευασμένη στο χέρι χρησιμοποιώντας ανθρωπογενή υλικά. όμορφα όμορφα».


Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ