Γυναίκες που σκοτώνουν μουλάδες με τα μαλλιά τους και ανατρέπουν το καθεστώς του Ιράν

Ένα παιχνίδι για τα κινητά εμπνευσμένο από τις διαδηλώσεις στη χώρα.

Article featured image
Article featured image


Ένα νέο mobile game κυκλοφόρησε εμπνευσμένο από τις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Στόχο αποτελεί η ανατροπή του καθεστώτος και το πώς θα μπορέσει ο παίκτης να φτάσει στο γραφείο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ και να τον σκοτώσει.

Το όνομα του παιχνιδιού είναι Zahak και απεικονίζει γυναίκες και άνδρες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRI) να πολεμούν και να σκοτώνουν μερικούς από τους κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας. Μεταξύ των τελευταίων, ξεχωρίζει κανείς το όνομα του Αγιατολάχ Ahmad Jannati, ενός συντηρητικού Ιρανού πολιτικού γνωστού για τις αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ θέσεις του. Έχει επαινέσει στο παρελθόν τις ιρανικές αρχές για την εκτέλεση πολιτικών αντιφρονούντων και πάντα τασσόταν πλήρως υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης χιτζάμπ για τις γυναίκες.

Το παιχνίδι ξεκινά από τη σύγκρουση στην Τεχεράνη με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2022. Συγκεκριμένα, μετά τη δολοφονία της Mahsa Amini, της 22χρονης κουρδικής καταγωγής κοπέλας, που πέθανε υπό την κράτηση της αστυνομίας ηθικής, αφού την σταμάτησαν επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα.



Ο στόχος είναι να σκοτωθεί ο Χαμενεΐ

Σύμφωνα με το σενάριο του παιχνιδιού μετά τη δολοφονία της Mahsa Amini, οι γυναίκες -τις οποίες αποκαλεί λέαινες-ξεσηκώνονται.

Στο παιχνίδι, ο παίκτης μπορεί να ξετυλίξει ένα τουρμπάνι και να γκρεμίσει τους μουλάδες με χτυπήματα πολεμικών τεχνών. Μια «λέαινα» μπορεί να σκοτώσει ακόμα και με τα μαλλιά της τους μουλάδες.

Ο απώτερος στόχος είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να φτάσουν στο γραφείο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. Για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος στο βιντεοπαιχνίδι, ο χρήστης πρέπει να τον σκοτώσει και έτσι να ανατρέψει το καθεστώς.


Μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ.



Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ