Τα παπούτσια - «μπαλαρίνες» επιστρέφουν και οι Millenials προειδοποιούν τη νέα γενιά

Όλοι ξέρουμε πώς μυρίζει αυτή η φωτογραφία.

Article featured image
Article featured image


Μπορεί να εμπνέονται από μια από τις πιο κομψές μορφές χορού, αλλά τα παπούτσια μπαλέτου – «μπαλαρίνες» που επανήλθαν στη μόδα – έχουν και μια μερίδα σοβαρής δυσφορίας και οσμής στα πόδια, λένε όσοι τις φόρεσαν για πρώτη φορά.

Οι Millennials στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση στη Gen-Z σχετικά με το επίπεδο παπούτσι που κάποτε αγαπούσαν οι fashionistas της δεκαετίας του ’80.

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης νωρίτερα φέτος, το παπούτσι μπαλαρίνα εμφανίστηκε μέσω της Tibi, η οποία φιλοτέχνησε μια πολυτελή δερμάτινη εκδοχή του, και στο Μιλάνο, η Fendi τα παρουσίασε τα επίπεδα παπούτσια με χρυσά βραχιόλια γύρω από τον αστράγαλο.

Τώρα, που επιτέλους μπαίνει το φθινόπωρο, αρχίζουν να εντοπίζονται και οι διασημότητες με αυτά. Η Kate Moss βρέθηκε να φοράει ένα κομψό μαύρο ζευγάρι με μια καμπαρντίνα ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Η επίσης θαυμάστρια Alexa Chung συνδύασε το δικό της με ριγέ πουκάμισο και μπλε τζιν πρόσφατα, ενώ έκανε βόλτα στο Notting Hill.

Παρόλα αυτά, πέρα από τις διασημότητες, η συμβουλή που ακούγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους παλαιότερους της μόδας είναι να μην τα αγγίζετε με τίποτα.

Στο X, η δημοσιογράφος Julie S. Lalonde έγραψε: «Gen Z, παρακαλώ προσέξτε την προειδοποίησή μου: Οι μπαλαρίνες επανέρχονται στη μόδα, αλλά μην ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο.

»Μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα & πρακτικά, αλλά θα αγχώνεστε όταν θα πάτε στο σπίτι κάποιου γιατί η μυρωδιά των ποδιών σας μόλις βγάλετε αυτά τα παπούτσια είναι απαίσια».



Αφού οι άνθρωποι άρχισαν να απαντούν λέγοντας «απλά φορέστε κάλτσες», η Lalonde έγραψε πίσω λέγοντας: «Σίγουρα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πλατυποδία, τους κάλους, τις πεσμένες καμάρες και τα σπασμένα γόνατα που θα σας χαρίσουν».

Ένας χρήστης του X σχολίασε: «Αν πρόκειται να επαναφέρουν τα βρωμερά παπούτσια μας, μπορούν τουλάχιστον να επιλέξουν τις μπότες Ugg στη συνέχεια; Είναι η τελευταία φορά που ήταν κοινωνικά αποδεκτό να βγαίνεις από το σπίτι σου με παντόφλες».

Μια άλλη εξέφρασε τη δική της προσωπική εμπειρία από τους κάλους, γράφοντας: «Όταν φοράω μπαλαρίνες ή γόβες χωρίς στήριξη για μια βόλτα, ακόμη και για μια σύντομη βόλτα 30 λεπτών, ο κάλλος αρχίζει να επανέρχεται».

Ένας κριτικός συνόψισε το παπούτσι με μια απροκάλυπτη κριτική λέγοντας: «Χωρίς κάλτσες. Βγαίνουν κάθε λεπτό. Καμία πρόσφυση. Συχνά κακή εφαρμογή. Καμία προστασία από τη βροχή. Θα έπρεπε να τα είχαμε αφήσει στο παρελθόν».


Με πληροφορίες από ertnews.gr, dailymail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ