Καταγγελία βουλευτή για εθνικιστικά και ακροδεξιά σύμβολα σε σχολείο της Λευκωσίας

Ζητά από το ΥΠΑΝ «να μεριμνήσει ούτως ώστε τέτοια εμετικά-φασιστικά- προδοτικά περιστατικά να μην επαναληφθούν στα σχολεία μας».

Article featured image
Article featured image


Μια ανάρτηση που κυκλοφορεί στο Facebook από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προκαλεί ανησυχία καθώς παρουσιάζει μια σχολική πινακίδα πάνω στην οποία υπάρχουν οπαδικά, εθνικιστικά και ακροδεξιά σύμβολα.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η πινακίδα έχει γεμίσει με διάφορα χαρτιά πάνω στα οποία κάποιος έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, τη σημαία της ένωσης της Ελλάδας με την Κύπρο, το σύμβολο της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», δύο φύλλα ελιάς πάνω από τα οποία αναγράφεται «ΕΛΑΜ» και ένα σχέδιο που εξυμνεί την ΕΟΚΑ Β’ στο οποίο αναγράφονται οι φράσεις «Ελευθερία ή θάνατος» και «Ζήτω η Ελλάς».

392864350_867126928319431_2012775060286808314_n.jpg
Φωτογραφία: FB/Christos Christophides



Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρει στην ανάρτησή του πως δέχτηκε καταγγελίες για το γεγονός από γονείς και μαθητές, ενώ προσθέτει επίσης πως η εν λόγω πινακίδα βρίσκεται στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λακατάμια.

Στη συνέχεια απαιτεί από το ΥΠΑΝ να διερευνήσει άμεσα το συμβάν και να αποδώσει ευθύνες σε όσους εμπλέκονται. Ζητά παράλληλα «να μεριμνήσει ούτως ώστε τέτοια εμετικά-φασιστικά- προδοτικά περιστατικά να μην επαναληφθούν στα σχολεία μας».

Την ανάρτησή του κλείνει ζητώντας από το υπουργείο «να σταματήσει να κρύβεται και να αναγνωρίσει ότι μερίδιο στην έξαρση της παραβατικότητας οφείλεται στην οργανωμένη δράση ακροδεξιών οργανωμένων στοιχείων στα σχολεία μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ