Ο Mike Jack είναι «ο πιο hot» κάτοχος ρεκόρ Γκίνες

Έφαγε 135 Carolina reapers, την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο.

Article featured image
Article featured image


Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Mike Jack από τον Καναδά κατανάλωσε 50 Carolina reapers, την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο με 1,64 εκατ. μονάδες Scoville (SHU), σε 6 λεπτά και 49,2 δευτερόλεπτα.

Για να αντιληφθεί κάποιος το πόσο καυτερή είναι αυτή η πιπεριά, μια jalapeño έχει μεταξύ 2.500 και 8.000 SHUs.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το Guinness World Records εμφανίζει τον Jack να φοράει μια κόκκινη μπαντάνα και γάντια καθώς καταβρόχθιζε τις πιπεριές μπροστά σε έναν ανεμιστήρα που φυσούσε, κλείνοντας μερικές φορές τα μάτια του ερμητικά και αναπνέοντας βαριά. Οι θεατές ακούγονταν να τον επευφημούν και να του φωνάζουν «Μπράβο, Μάικ!», όπως αναφέρει ο Guardian.

Μόλις ο Τζακ τελείωσε με τις 50 πιπεριές – κατά μέσο όρο μία κάθε οκτώ δευτερόλεπτα – συνέχισε να τρώει άλλες 85. Συνολικά, ο Τζακ κατανάλωσε 135 πιπεριές.

Το κόλπο αυτό τον βοήθησε να κατακτήσει την 1η θέση στον πίνακα κατάταξης του «League of Fire», ο οποίος καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό Carolina reapers που καταναλώνονται σε μία μόνο φορά.



Μιλώντας για την εμπειρία του, δήλωσε ότι «η πρώτη πιπεριά ήταν η χειρότερη». «Το αρχικό σοκ από το κάψιμο είναι έντονο. Η δεύτερη δεν φαίνεται τόσο άσχημη, αλλά κάθε μία μετά γίνεται όλο και πιο καυτερή, καθώς οι πιπεριές αγγίζουν νέα σημεία στο στόμα σου», συνέχισε.

Παρά την ανάπτυξη ανοχής στα μπαχαρικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Jack είπε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται δυσφορία στο στομάχι του.

Ο Jack είναι κάτοχος πολλών άλλων ρεκόρ, με το ένα να είναι ο ταχύτερος χρόνος για να πιει κανείς ένα μπουκάλι καυτερής σάλτσας σε 8,56 δευτερόλεπτα και το άλλο ο ταχύτερος χρόνος για να πιει κανείς 1 λίτρο σάλτσας ντομάτας σε 1 λεπτό και 5,56 δευτερόλεπτα.

Νωρίτερα φέτος, έσπασε επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί με πιπεριά habanero, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έφαγαν μια πιπεριά habanero και φιλήθηκαν για 15 λεπτά και 6,5 δευτερόλεπτα.




Με πληροφορίες από news247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ