Σεξομολογήσεις #634: «Νιώθω ότι χάνω τα λογικά μου»

Εγκαταστάθηκε πρόσφατα πάνω από τα πεθερικά της, αλλά το εγχείρημα δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Στέλνει στην Tipster ούσα στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.

Article featured image
Article featured image

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy


Hi, Tipster μου. Θέλω τη βοήθειά σου γιατί απελπίστηκα. Με τον αρραβωνιαστικό μου είμαστε μαζί δύο χρόνια, τζαι πρόσφατα είπαμε να μείνουμε μαζί μέχρι τον γάμο για να μαζέψουμε λίγα λεφτά μέχρι να πάμε σε δικό μας σπίτι. Οι γονείς του μένουν σε δίπατο σπίτι και επροτείναν να μας παραχωρήσουν το πάνω κομμάτι να μένουμε εμείς. Εννοείται εδεχτήκαμε με χαρά γιατί ακόμα τωρά προσπαθούμεν να σταθούμεν στα πόδια μας και κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Το πρόβλημα όμως, εξεκίνησε σχεδόν με το που εκάτσαμεν μέσα. Η πεθερά μου κάθε 2 ώρες να ανεβαίνει πάνω να ρωτά αν θέλουμε κάτι, να βρίσκει δικαιολογίες να μπαίνει μες στο σπίτι να δει αν το έχω καλά, να φωνάζει που κάτω να πάμε να πιάσουμε φαγητό ή ότι θέλει βοήθεια, για να κατεβαίνει ο γιος της κάτω. Τζαι ενναιν μόνο τούτα. Ο πεθερός μου που εν στην σύνταξη τζαι εν σπίτι συνέχεια επίσης, εν σταματά να κάμνει δουλειές με φασαρία, ή να θυμάται κουτσοδούλεια τζαι να φακκά τοίχους τζαι πόρτες. Δεν λέω, σπίτι τους είναι, αλλά ξέρουν ότι δουλεύω από το σπίτι και χρειάζομαι έστω κάποιες ώρες ησυχία. Τζαι εν τζαι η αρφή του άντρα μου που αντί να δουλεύκει, έρκεται πάνω για καφέ να μου πει τα προβλήματά της, τζαι ενώ με βλέπει πως δουλεύω, εν φεύκει. Έχει τωρά δύο μήνες είμαι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Μίλησα και με τον αρραβωνιαστικό μου και μου είπε πως έχω δίκαιο και πως θα τους μιλήσει αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Εκείνος λείπει όλη μέρα και όταν έρχεται του αρχίζουν τους διάφορους συναισθηματικούς εκβιασμούς και αυτός υποκύπτει. Ο γάμος μας είναι σε δύο χρόνια, αλλά εγώ δεν αντέχω ούτε δύο μέρες ακόμα εκεί μέσα. Νιώθω ότι χάνω τα λογικά μου.



Tοξικότητα. Μόνο αυτό μπορεί να περιγράψει αυτό που ζεις και καλό είναι να απομακρυνθείς το συντομότερο δυνατό. Έχουμε πει πολλές φορές σε αυτήν εδώ τη στήλη που η συμβίωση με τους γονείς μετά τα 18-25 θα έπρεπε να απαγορεύεται. Εντούτοις δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι πλέον τα πράγματα οικονομικά για τους περισσότερους νέους είναι τόσο δύσκολα που η ενοικίαση ή η αγορά σπιτιού είναι όνειρο απατηλό και όντως το να μείνεις με τους γονείς είναι μια οικονομικά συμφέρουσα λύση, αλλά τι γίνεται με όλα τα υπόλοιπα όταν η οικογένεια είναι extremely παρεμβατική; Παρότι δεν ξέρω τα οικονομικά σας δεδομένα, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τον αρραβωνιαστικό σου και να βρείτε έναν χώρο, έστω και μακριά, αν είναι πιο καλές οι τιμές, για να ζήσετε μόνοι σας, ήρεμοι! Εναλλακτικά, εάν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, τότε πρέπει να αλλάξεις εσύ τη ρουτίνα σου για να επιβιώσεις. Ή ξεκίνα να πηγαίνεις γραφείο, εάν έχεις, ή βρες ένα καφέ, shared space ή κάποιο άλλο φιλικό σπίτι και πήγαινε να δουλεύεις από εκεί, ώστε να μην είσαι στο σπίτι τις «ώρες αιχμής». Και γενικά φτιάξε το πρόγραμμά σου με τέτοιο τρόπο ώστε να συναντιέστε όσο λιγότερο γίνεται.


#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ