Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης στη Λεμεσό έσπασαν 3 ρεκόρ

Μετά από 8 ημέρες δράσης η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Article featured image
Article featured image

Κεντριική φωτογραφία από instagram/ @aidafreediving

Η Κύπρος φιλοξένησε το 31ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης στη Λεμεσό. Μετά από 8 ημέρες δράσης και τρία παγκόσμια ρεκόρ, η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένη με τους παραπάνω από 120 αθλητές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τα νερά της Κύπρου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε περίπου ένα ναυτικό μίλι από την ακτή της Λεμεσού, όπου το βάθος φτάνει τα 170 μέτρα.

Από τα τρία νέα ρεκόρ, τα δύο τα πέτυχε ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου, Αλεξέι Μολτσάνοφ, που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Ο Ρώσος δύτης έσπασε το δικό του ρεκόρ στο αγώνισμα κατάδυσης με σταθερά βάρη και δύο πέδιλα, φτάνοντας τα 123 μέτρα, δύο περισσότερα από την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του.

Στο αγώνισμα με σταθερά βάρη και μονοπέδιλο ο Μολτσάνοφ έφτασε στα 136 μέτρα, τρία περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ, και μάλιστα μία ημέρα όπου οι συνθήκες στη θάλασσα δεν ήταν οι ιδανικές.Το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ στην Κύπρο σημείωσε ο Κροάτης Πέταρ Κλόβαρ, φτάνοντας σε βάθος 125 μέτρων στο αγώνισμα της ελεύθερης βύθισης που σημαίνει ότι ο αθλητής δεν έχει πέδιλα και βάρη και μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το σχοινί για να κατέβει και να ανέβει στην επιφάνεια.

Στην συνολική κατάταξη πάντως, όπου προσμετρώνται οι βαθμοί και από τα τέσσερα αγωνίσματα που συμμετείχαν οι αθλητές, η Γιουν Κιμ από τη Νότια Κορέα και ο Βίτομιρ Μάρισιτς από την Κροατία βρέθηκαν στην κορυφή.

Έτσι κατέκτησαν τον τίτλο σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα πανηγυρίζοντας στα καταγάλανα νερά της Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ