Η Μάρα Κωνσταντίνου έφτιαξε μια παράσταση εν είδει πρόβας τζενεράλε

Μιλήσαμε με τη Μάρα Κωνσταντίνου με αφορμή τη νέα της μουσικοθεατρική παράσταση, η οποία επιδιώκει να «φέρει έναν νέο αέρα» στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Στη μουσική σκηνή RED ανεβαίνει -από αυτήν την Τετάρτη- μια διαφορετική και πολλά υποσχόμενη παράσταση, η οποία θέλει να φέρει έναν νέο αέρα, προσφέροντας στους θεατές μια καινούργια εμπειρία. Ταλαντούχοι μουσικοί και τραγουδιστές συναντώνται με μια ηθοποιό -τη Μάρα Κωνσταντίνου- και στήνουν μια παράσταση εν είδει πρόβας τζενεράλε, στην οποία το κοινό «καταδύεται» σε διάφορες δεκαετίες με ακούσματα pop/rock, Disco & 80s-90s.


Ετοιμάζετε μια ενδιαφέρουσα παράσταση στη μουσική σκηνή RED, η οποία κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτήν.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, μια πρόβα τζενεράλε, κατά τη διάρκεια της οποίας λαμβάνουν χώρα διάφορα απρόοπτα. Ταλαντούχοι μουσικοί και τραγουδιστές συναντώνται με μια ηθοποιό, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην παράσταση με τίτλο The Playlist. Ένα jukebox χωρίς όρια, μια βουτιά σε διάφορες δεκαετίες με ελληνικά και ξένα τραγούδια που ξεχώρισαν και άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου.

Ο θεατής θα είναι σαν να παρακολουθεί την παράσταση από την κλειδαρότρυπα.


Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα για το εν λόγω πρότζεκτ
;

Όταν μου έγινε η πρόταση για να κάνω κάτι μουσικό στο RED, ήθελα αυτό που θα έκανα να έχει ένα λόγο ύπαρξης. Ήθελα, δηλαδή, να υπάρχει μια συνθήκη, ώστε η παράσταση να έχει ένα ενδιαφέρον και να μην είναι «μία από τα ίδια». Με λίγα λόγια, δεν ήθελα να ακολουθήσω την πεπατημένη, τον εύκολο δρόμο. Ως καλλιτέχνις μού αρέσει να δοκιμάζω καινούργιους δρόμους που έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα η παράσταση που θα παρακολουθήσει το κοινό, να είναι σαν να βλέπει την πρόβα τζενεράλε μας και όχι την πρεμιέρα, στην οποία είναι όλα τελειοποιημένα και καθωσπρέπει. Δηλαδή, ο θεατής θα είναι σαν να παρακολουθεί την παράσταση από την κλειδαρότρυπα.


Μια διαφορετική παράσταση σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Ισχύει. Είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση σε μια μουσική σκηνή και αυτό από μόνο του τη διαφοροποιεί. Επίσης, όπως ανέφερα και προηγουμένως, το γεγονός ότι είναι στημένη σαν πρόβα τζενεράλε τής προσδίδει ένα έξτρα ενδιαφέρον. Είναι σαν μια θεατρική πρόβα με ό,τι αυτή εμπεριέχει – λάθη, εντάσεις, ευτράπελα, πειράγματα, σαρδάμ. Όλα αυτά φυσικά «τραβηγμένα» και δοσμένα κάπως υπερβολικά. Μέσα από όλο αυτό προκύπτει και η κωμωδία, αλλά και ο αυτοσαρκασμός.


Όλο αυτό από μόνο του είναι και μια μεγάλη πρόκληση.

Σίγουρα. Όπως πρόκληση για μένα ήταν και το να δουλέψω με άτομα που δεν είναι ηθοποιοί, άλλα μουσικοί και να τους βάλω στη διαδικασία να στήσουμε αυτήν την παράσταση.


Διάβαζα, επίσης, ότι η παράστασή σας έχει ως στόχο «να φέρει έναν νέο αέρα στον χώρο της μουσικής σκηνής». Πιστεύεις ότι το κοινό έχει πλέον ανάγκη για διαφορετικά πράγματα; Και, επίσης, πιστεύεις ότι ο χώρος της μουσικής σκηνής στην Κύπρο χρειάζεται μια ανανέωση;

Θεωρώ ότι όλα τα πράγματα θέλουν φροντίδα και ανανέωση με νέες ιδέες, νέα ακούσματα και νέους ανθρώπους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η μουσική δεν έχει όρια.

μαρα (1).jpg




Μάρα, εσύ στην παράσταση συμμετέχεις ως ηθοποιός ή ως τραγουδίστρια;

Συμμετέχω και με τις δύο μου ιδιότητες. Επίσης και ως παρουσιάστρια. Είμαι κάτι σαν τον τζόκερ της παράστασης!


Νομίζω ότι όλοι κάπως σε έχουμε ταυτίσει και με τους δύο χώρους. Εσύ νιώθεις να «κουμπώνεις» καλύτερα σε κάποιον εκ των δύο;

Έχω επιλέξει τον χώρο του θέατρου ως επάγγελμα, για να «κουμπώνω» παντού και για να μπορώ να συνδυάζω όλα αυτά που αγαπώ – την υποκριτική, τη μουσική και τον χορό.


Είναι αλήθεια τελικά ότι, όταν τα λόγια αποτυγχάνουν, μιλά η μουσική;

Σίγουρα. Η μουσική είναι το μέσο που ενώνει όλο τον κόσμο. Η μουσική είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν όλοι οι πολιτισμοί και όλες οι θρησκείες. Δεν έχει σημαία η μουσική. Η μουσική πάντα θα είναι η πιο δυνατή μορφή μαγείας και πάντα θα είναι το καταφύγιο της ψυχής μας!

Όλα τα πράγματα θέλουν φροντίδα και ανανέωση με νέες ιδέες, νέα ακούσματα και νέους ανθρώπους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η μουσική δεν έχει όρια.


INFO


Για 6 μόνο παραστάσεις.


Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου | Παραστάσεις: 1, 8, 15, 22 & 29 Νοεμβρίου | Ώρα έναρξης: 20:30 | Προσέλευση κοινού: 20:00 Χώρος: Μουσική Σκηνή RED | Εισιτήρια: TicketHour & acs courier Πληροφορίες & Κρατήσεις 99059257.


Συντελεστές παράστασης

Καλλιτεχνική επιμέλεια | Ιδέα | Επιλογή τραγουδιών | Σκηνικός χώρος & επιμέλεια κειμένων: Μάρα Κωνσταντίνου

Διασκευές | Μαέστρος: Νικόλας Μαυρέσης

Τραγουδιστές: Γιώργος Ευθυμιάδης | Γεωργία Χρίστου

Μουσικοί: ντραμς | κρουστά Γιάννος Μιχαήλ, μπάσο Άλεξ Αλεξάνδρου, ηλεκτρική κιθάρα Ανδρέας Επαμεινώνδα, βιολί Νικόλας Παπαγεωργίου, πιάνο Νικόλας Μαυρέσης

Ηθοποιός | Παρουσίαση | Τραγούδι: Μάρα Κωνσταντίνου

Ηχοληψία: Τάσος Πετράτος | Φώτα: Αντρέας Αντρέου

Φωτογραφικό υλικό: Δημήτρης Βαττής

Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Μιχάλης Κλεάνθους

Διεύθυνση Παραγωγής: Dream Theatre Productions

Παραγωγή: Άρτεμις Γεωργίου | Μουσική σκηνή RED

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ