Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας τίμησε την Ισπανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με το «Gran Bolero»

Το έργο είναι μια παραγωγή σύγχρονου χορού υψηλής ενέργειας και διονυσιασμού.

Article featured image
Article featured image


Στην παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού Δρος Βασιλικής Κασσιανίδου και του Ισπανού πρέσβη στην Κύπρο Gabriel Ferrán Carrión, πραγματοποιήθηκε η παράσταση σύγχρονου χορού «Gran Bolero» του Ισπανού χορογράφου Jesus Rubio Gamo, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο προς τιμήν της Ισπανικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Β’ εξαμήνου του 2023.

Την παράσταση «Gran Bolero» παρακολούθησαν επίσης, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο Deputy Head of Mission της πρεσβείας της Ισπανίας Manuel De La Iglessia και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε όρθιο τους χορευτές του Jesús Rubio Gamo, καθώς και τον ίδιο.

Το έργο του Ισπανού χορογράφου είναι μια παραγωγή σύγχρονου χορού υψηλής ενέργειας και διονυσιασμού, με την παγκοσμίου φήμης μουσική του Ravel, που αποτελεί ωδή στην ελπίδα και στον ίδιο τον χορό. Μάλιστα, κέρδισε το βραβείο «Premios Max 2020»: Καλύτερη Παραγωγή Χορού (Ισπανικά Βραβεία για τις παραστατικές τέχνες).

gran-bolero-2023_city.jpg




Ταυτότητα του Φεστιβάλ

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.

Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Αργυρός χορηγός: Onassis Stegi, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο

Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Χορηγός επικοινωνίας: Εκδοτικός Οίκος Δίας και Τηλεόραση Σίγμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ