Η ταυτότητα του Banksy «κινδυνεύει» να αποκαλυφθεί δημοσίως

Θα βρεθεί κατηγορούμενος στο δικαστήριο.

Article featured image
Article featured image


Ο γνωστός καλλιτέχνης, Banksy, ο οποίος έγινε δημοφιλής σε διεθνές επίπεδο με τα γκράφιτι που φτιάχνει, κατονομάζεται ως εναγόμενος σε αγωγή με την κατηγορία της δυσφήμισης.

Η δικαστική αυτή περιπέτεια του Banksy θεωρείται πως μπορεί για πρώτη φορά να οδηγήσει στην αποκάλυψη του προσώπου του δημοσίως. Ο Banksy, του οποίου τα έργα πωλούνται για εκατομμύρια, θα βρεθεί κατηγορούμενος στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Banksy, όπως είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του γεννημένου στο Μπρίστολ, 53χρονου, Ρόμπιν Γκάνινγχαμ, κατονομάζεται ως πρώτος εναγόμενος σε μια αγωγή που τον κατηγορεί για δυσφήμιση, αναφέρει η Daily Mail.

robin-cunnighams-banlsy-daily-mail_city.png
Το 2007, η Mail on Sunday δημοσίευσε μια έρευνα που έδειξε ότι ο Banksy ήταν ο Robin Gunningham, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο άνδρας που απεικονίζεται. Φωτογραφία: Daily MailΣυγκατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος Banksy και ονόμασε Pest Control Ltd. Ο ίδιος αρνείται να συζητήσει την επικείμενη αντιπαράθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ ο δικηγόρος του, Άαρον Γουντ, ανέφερε στη Daily Mail ότι οι λεπτομέρειες είναι προς το παρόν «εμπιστευτικές και θα παραμείνουν έτσι μέχρι ο Banksy ή η Pest Control να καταθέσουν την απόδειξη επίδοσης». «Δεν έχω την ευχέρεια να πω περισσότερα για την αγωγή», πρόσθεσε.Πώς οδηγήθηκε ο Banksy στο δικαστήριο


Οι Banksy και Pest Control δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Αφού υπέβαλαν με επιτυχία αίτηση για εμπορικό σήμα στην ΕΕ το 2014, είδαν την απόφαση αυτή να ανατρέπεται όταν ο εικαστικός Άντιου Γκάλαχερ άσκησε έφεση το 2021.Σύμφωνα με την Daily Mail οι δικαστές σημείωσαν ότι ο Banksy, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει ότι «τα πνευματικά δικαιώματα είναι για τους χαμένους», είχε εκφράσει εδώ και καιρό περιφρόνηση για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και πρόσθεσε ότι ήταν δύσκολο γι' αυτόν να επιμείνει στα πνευματικά δικαιώματα, παραμένοντας ταυτόχρονα ανώνυμος.Το ζήτημα είναι πλέον αν ο Γκάλαχερ θα «σύρει» τον γνωστό street artist στο Ανώτατο Δικαστήριο αναγκάζοντάς τον να δείξει το πρόσωπό του δημοσίως. Η πραγματική ταυτότητα του Banksy δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί πλήρως και οι εικασίες συνεχίζουν να περιβάλλουν τον μυστηριώδη καλλιτέχνη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ